IMAM SAMO JEDNU REČ ZA VAS: MUVE! Premijerka Brnabić oštro odgovorila tvrdnjama Dragana Đilasa
Foto: Nemanja Nikolić

jasno

IMAM SAMO JEDNU REČ ZA VAS: MUVE! Premijerka Brnabić oštro odgovorila tvrdnjama Dragana Đilasa

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila na društvenoj mreži Iks gde je odgovorila lideru Stranke slobode i pravde, Draganu Đilasu, poručivši mu da su "lične uvrede od takvih kao što je on, za nju orden časti", te da ih smatra priznanjem "za svoj rad i borbu za jaku, slobodnu, samostalnu i nezavisnu Srbiju".

- Imam samo jednu reč za vas: MUVE. Generacije će vas se stideti. Pre 110 godina, Austrougraska je tražila, ne da vodi istragu u Srbiji, već da učestvuje u istrazi uz naše organe, ali je naša Vlada smatrala da, zbog toga što ništa nije predviđeno u pogledu načina i obima tog učešća, prihvatanje takvog zahteva bi išlo mnogo dalje od toga što "dopušta narodna čast jedne nezavisne zemlje" i bilo je odlučeno da se, neprihvatanjem takvog zahteva, zaštiti "suverenitet i nezavisnost Srbije". Prema zvaničnim podacima, Srbija je u tom ratu izgubila 1.277.000 ljudi, da bi sačuvala svoju nezavisnost, suverenitet i slobodu - napisala je premijerka.

Poručila je da uprkos tome što neki žele da naruše integritet Republike Srbije, narod prepoznaje te pokušaje, što je i pokazao na izborima u decembru.

- Beskrajno tužno je što je, vek kasnije, Srbija doživela da ima ljude, političke pokrete i stranke (svejedno koliko minorne) koji SAMI traže od stranaca da se njihova zemlja uceni kako bi pristala na međunarodnu istragu - dakle, SAMI TRAŽE od stranaca da grubo prekrše, pogaze, suverenitet i nezavisnost Srbije. Na sreću, u Srbiji nikada takvi ne mogu da imaju većinsku podršku naroda, ni blizu, ali je dobro što ste narodu pokazali na šta se sve spremni i koliko vam nezavisnost i suverenitet Srbije nimalo ne znače. Lične uvrede od takvih kao što ste vi, za mene su orden časti, i smatram ih priznanjem za svoj rad i borbu za jaku, slobodnu, samostalnu i nezavisnu Srbiju - zaključila je Brnabićeva.

Kurir.rs/A.Ć.

Bonus video:

05:29

BRNABIĆ UŽIVO NA KURIR TV: Sramno je da imate domaću opoziciju koja osporava suverenitet svoje zemlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja