Đelić daje glas Đilasu

Đelić daje glas Đilasu

Politika -
Ne strahuje da će Tadić reći da ga je izdao kao što ni on njemu ne zamera bilo koju odluku koju je doneo, koja se njega ticala

BEOGRAD - Vreme će pokazati ogroman doprinos i istorijski značaj zasluge Borisa Tadića, ne samo za Srbiju nego za ceo region, ali naši glasači traže promene, izjavio je član Predsedništva Demokratske stranke (DS) Božidar Đelić i ocenio da će te promene brže i bolje sprovoditi Dragan Đilas.

Đelić očekuje da će posle današnjeg skupa DS u Kragujevcu više od sto opštinskih odbora iz cele Srbije predložiti Dragana Đilasa za predsednika, kao i da će on prihvatiti da predvodi "sve nas koji želimo dubinske reforme i timski rad unutar stranke".

Govoreći o neophodnim dubinskim promenama, Đelić je rekao da članovi i simpatizeri moraju da imaju mnogo direktniji upliv na ono što se dešava na višim nivoima.

"Moramo uspostaviti istinsku decentralizaciju. Očekujem da nas u mnogo većoj meri krasi timski rad kroz organe stranke, a ne kroz uticaj ljudi koji nisu prošli demokratsku proveru stranke ili, još bolje, izbora", naveo je Đelić.

On je rekao da ne strahuje da će Tadić reći da ga je izdao kao što ni on njemu ne zamera bilo koju odluku koju je doneo, koja se njega ticala. Ali, u politici, kao i u životu, moramo uvek da gledamo napred. Da vidimo kako ćemo u predstojećem periodu, u novim okolnostima, realizovati ono što od nas očekuju naši građani, izjavio je on.Đelić je istakao da u DS mora da se ojača odgovornost i meritokratija, da se odluke donose kolegijalno i da se napreduje na osnovu zasluga, a ne bliskosti i drugovanja.

"Mi nismo u DS da bismo se družili, okumili, već da bismo odradili veliki posao za građane", konstatovao je Đelić, koji smatra da će stranka će posle izbora izaći osvežena, ojačana i spremnija za predstojeću tešku opozicionu bitku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track