"SRBI ĆE NA KOSOVU I METOHIJI OPSTATI IZ OVOG RAZLOGA!! Advokat izneo podatke o stanovništvu južne pokrajine koji ULIVAJU NADU
Foto: Kurir televizija

kurir TV

"SRBI ĆE NA KOSOVU I METOHIJI OPSTATI IZ OVOG RAZLOGA!! Advokat izneo podatke o stanovništvu južne pokrajine koji ULIVAJU NADU

Politika -

Zaposleni u MTS juče su pokušali da izađu na krov zgrade Opštine Leposavić kako bi otklonili smetnju i osposobili mobilnu telefoniju u tom delu teritorije, ali im predsednik Opštine Leposavić Ljuljzim Hetemi to nije dopustio, uz napomenu da MTS može samo "trajno da skloni opremu sa njegove zgrade".

Generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić izjavio je da će biti podneta krivična prijava protiv gradonačelnika Leposavića.

Lučić je u saopštenju naglasio da je Hetemi grubo prekršio Briselski sporazum, sve lokalne zakone i standarde poslovanja kompanija u Evropi i zloupotrebio službeni položaj nasilno prekinuvši signal radio-linka.

Ovaj slučaj komentarisali su u jutarnjem programu Kurir televizije Miljkan Karličič, advokat i dr Luka Kastratović, general Vojske Srbije u penziji.

Miljkan Karličić
foto: Kurir televizija

Oba sagovornika sagledala su postupak gradonačelnika Leposavuća kao produžetak istorijskog progona Srba sa KiM.

- Mi Srbi živimo na prostoru Kosova i Metohije skoro 1.500 godina što jasno pokazuju arheološki podaci. Za sve to vreme život na Kosovu nikada nije bio lak osim u onom zlatnom periodu srednjeg veka. Od tada dolazi do konstantnog malteretiranja Srbia, a kulminaciju toga doživljavamo krajem 19 - tog veka. Odf 1961 traje sistematski progon Srba, koji je zamro na relativno kratak u period u toku Drugog svetskog rata - rekao je Karličić:

03:39

SRBI ĆE NA KOSOVU I METOHIJI OPSTATI IZ OVOG RAZLOGA!! Advokat izneo podatke o stanovništvu južne pokrajine koji ULIVAJU NADU

- Od 1989 uz podršku Međunarodne zajednice počinje nažalost etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije. Setimo se da smo tamo imalo oko 16.000 studenata koji su studirali na srpskom jeziku. Samo u Prištini smo imali oko 50.000 Srba. To se danas nastavlja. Ono što je konstanta u svemu ovome jeste da je naše seme preživelo i mi će se to nastaviti. Srpkinje na Kosovu rađaju višestruko više dece nego srpkinje u ostalim delovima Srbije. Verujem da će ovi aktuelni problemi biti uz odgovaranuću politiku naše vlade biti rešeni.

Kastratović smatra da je glavni cilj Prištine formiranje Velike Albanije:

Luka Kastratović
foto: Kurir televizija

- Krajnji cilj jeste formiranje Albanije. Treba pomenuti da je Kosovo kolevka srpske državnsti i da tamo ima spomenika kulture, crkava i manastira koji su ušli u svetsku kulturnu baštinu. Te svetinje su podignute kada na Kosovu nije bilo Šiptara. Srbi sa Kosova su kroz istoriju često bili pred izborom ili da menjaju veru ili da se iseljavaju. Od 1898. godine pod okriljem Evrope neprekidno u kontinuitetu traje progon Srba. Naša terotorija se nalazi na strategijskom pravcu, a zapadne zemlje žele tim putem da idu ka Aziji zbog prirodnih bogatstava.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj devet za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

13:10

KOSOVO JE POSTALO LOGOR ZA SRBE, SAMO ŠTO JOŠ NEMA VEŠALA! Miletić tvrdi: Prvo su ukinuli dinar, a onda sledi kažnjavanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track