SKUPŠTINA BEOGRADA: Nema kvoruma! Konstitutivna sednica odložena za 1. mart
Foto: Zorana Jevtić

SKUPŠTINA BEOGRADA: Nema kvoruma! Konstitutivna sednica odložena za 1. mart

Politika -

Konstitutivna sednica Skupštine Beograda odložena je za 1. mart.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograd Aleksandar Šapić zakazao je sednicu za danas u 10 sati, ali s obzirom na to da je odmah konstatovano da nema kvoruma, sednica je odložena. Novi termin je 1. mart.

Gradska Skupština, Konstitutivna Sednica
foto: Zorana Jevtić

10.01 - Nema kvoruma! Sednica odložena za 1. mart

Predsedavajući Toma Fila konstatovao je da nema kvoruma.

Fila je na početku konstatovao da je u skupštinskoj sali 60 od ukupno 110 odbornika i dodao da će sednica "biti nastavljena 1. marta".

10.00 - Počinje sednica

09.55 - Nestorović izašao pre početka

Odbornici liste "Mi - Glas iz naroda" ne prisustvuju sednici, a jedan od predstavnika te liste Branimir Nestorović se pojavio, ali je napustio skupštinsku salu.

Gradska Skupština, Konstitutivna Sednica, Branimir Nestorović
foto: Zorana Jevtić
Gradska Skupština, Konstitutivna Sednica
foto: Zorana Jevtić

09.50 - Deo opozicije pravi haos

Odbornici liste "Srbija protiv nasilja" su se u skupštinskoj sali pojavili sa transparentima sa natpisima "Pokrali ste izbora" i "Beograd vas neće" i tako, i pre početka sednice, izazvali haos.

Šapić: Ako za 10 dana ne bude jedinstvenog stava, idemo na nove izbore

Uoči početka sednice, predsednik Privremenog organa Grada Beograd Aleksandar Šapić se obratio javnosti.

Aleksandar Šapić
foto: Kurir TV

On je naveo da će pružiti još 10 dana roka da se stvori većina.

"Svi koji ovde danas stojimo spremni smo da za par godina podnesemo potpunu odgovornost. Vidite da je današnje vreme izazovno i zato je potrebno da imamo naš stav, srpski stav! Zato ponavljam da ćemo dati još 10 dana da se stvori ta većina u Skupštini. Niti smo mi najpametniji, i mi pravimo greške, ali postoje stvari koje su neupitne, za koje se zna".

Gradska skupština broji 110 odbornika

Sednicu je zakazao predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić

Pored izbora verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata odbornika, na dnevnom redu je i izbor predsednika Skupštine grada.

Izbor zamenika predsednika Skupštine grada Beograda i Predlog rešenja o postavljenju sekretara Skupštine i njegovog zamenika, takođe su na dnevnom redu.

Gradska skupština broji 110 odbornika a Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije ukupno imaju 54, odnosno nedostaju im dva glasa da bi nastavili da vrše vlast.

Opoziciona lista "Srbija protiv nasilja" ima 43 odbornika, a koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (NDSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) - sedam.

Lista "Mi glas iz naroda" Branimira Nestorovića osvojila je šest mandata, a njen nosilac na izborima u Beogradu je bio Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad - iza je Srbija".

Bonus video:

02:01

Sednica Skupštine Srpske liste

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja