NESTOROVIĆ SE OGLASIO POSLE SEDNICE SKUPŠTINE BEOGRADA: Evo šta je rekao o budućoj većini i o Jerkoviću
Foto: Zorana Jevtić

saopštenje

NESTOROVIĆ SE OGLASIO POSLE SEDNICE SKUPŠTINE BEOGRADA: Evo šta je rekao o budućoj većini i o Jerkoviću

Politika -

Branimir Nestorović, prvi na listi "Mi - Glas iz naroda" za Beogradske izbore, rekao je da su Vesna Ilić i Aleksandar Jerković (čije je ime nosila izborna lista "Mi" za Beograd) odbornici koji su odmah nakon izbora prekinuli svaki kontakt sa pokretom. Takođe je ponovio da ne želi da budu "tas na vagi", i da je najbolje rešenje raspisivanje novih beogradskih izbora.

- Gospodin Jerković i gospođa Vesna Ilić, njih dvoje su zajedno i došli kod nas (u pokret), oni su zajedno prestali da se javljaju. I ja ih danas nisam video da su bili uopšte u sali - rekao je Nestorović za Tanjug danas nakon odlaganja konstitutivne sednice Skupštine grada Beograd.

On je naveo i da su ih kontaktirali iz SNS, ali da su principijelno odbili ponudu, ne ulazeći u detalje šta im je ponuđeno.

Gradska Skupština, Konstitutivna Sednica, Branimir Nestorović
foto: Zorana Jevtić

Nestorović je rekao i da je ideja kada su formirali pokret bila da ne budu tas na vagi koji odlučuje između dva velika bloka koja se sukobljavaju, te istakao da najbolji način za snižavanje tenzija predstavljaju novi izbori.

- Novi izbori su uvek najbolji zato što će ljudi da glasaju. Sad je dosta jasnija situacija posle republičkih izbora. Očistila se politička scena, gomila ovih autobus stranaka je nestala. Sad će biti prilično lako izabrati. Imaš dve, tri opcije, pa će svako da izabere za sebe - rekao je Nestorović.

Najavio je i da će pokret "Mi-Glas iz naroda" u Skupštini Srbije insistirati da se izmeni izborni zakon.

Bonus video:

02:44

Branimir Nestorović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track