"BILO JE VAŽNO DA SE KESA LAŽI POSPE PO SRBIJI" Vučić o rezoluciji EP: To je urađeno zbog njihovih geopolitičkih interesa
Foto: screenshot RTS

"BILO JE VAŽNO DA SE KESA LAŽI POSPE PO SRBIJI" Vučić o rezoluciji EP: To je urađeno zbog njihovih geopolitičkih interesa

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je kada je reč o rezoluciji EP bilo važno da se "pospe kesa laži po Srbiji".

Vučić kaže da se na njenom početku navodi da je on "zloupotrebio poziciju" time što je raspisao izbore, a podseća da su izbori raspisani na izričit zahtev opozicionih stranaka.

- Reč je o notornoj laži Evropskog parlamenta - rekao je on.

- Bilo je važno da se kesa laži pospe po Srbiji, zbog čega? Zbog geopolitičkih interesa. Njihovi interesi su nezavisno Kosovo, sankcije Ruskoj Federaciji... Čekamo izveštaj OEBS-a i u skladu sa tim ponašaćemo se odgovorno.

Podseća da je drugi stav te Rezolucije da je "srpska policija na brutalan način prekoračila svoja ovlašćenja", a ističe da to nijedan čovek u Srbiji ne misli.

- Policajci su te večeri dva i po sata trpeli teror batinaša koji su ih gađali šipkama, motkama, kamenicama... - izjavio je Vučić i objašnjava da je to 50 puta blaže od bilo koje zemlje koje daju poslanike u Evropski parlament.

- Srbija ovog puta neće da strada ni zbog čega. U Srbiji postoji dovoljno organa koji su zaduženi za sprovođenje kakvih god hoćete istraga. Imali smo samo političko mešetarenje i pokušaj da se izbegne odgovornost za po ko na koji po redu poraz i ništa više - naglasio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja