ČLAN VISOKOG SAVETA TUŽILAŠTVA POZNAT PO OMALOVAŽAVANJU KOLEGA: "Borac za pravdu" ne propušta priliku da napada srpsko pravosuđe
Foto: Printscreen

ko je predrag milovanović

ČLAN VISOKOG SAVETA TUŽILAŠTVA POZNAT PO OMALOVAŽAVANJU KOLEGA: "Borac za pravdu" ne propušta priliku da napada srpsko pravosuđe

Politika -

Član Visokog saveta tužilaštva (VST), Predrag Milovanović, na javnim sednicama tog državnog organa, koje se pritom javno prenose na Youtube kanalu te su dostupne široj javnosti, gotovo redovno vređa i omalovažava svoje kolege. Upućene to i ne čudi, imajući u vidu da, kako kažu, lako plane.

Dok se redovno sukobljava sa ostalim članovima VST i nipodaštava rad svojih starijih i iskusnijih kolega, u javnosti se predstavlja kao "borac za pravdu".

Očito željan slave, Milovanović neretko otvoreno vređa kolege, bez činjeničnih argumenata, s obzirom na to da već nekoliko godina, od kako je u VST, ne radi tužilački posao.

Takođe je čest gost na okruglim stolovima nevladinih organizacija i Soroša, kao i dežurni sagovornik na temu žestokog kritikovanja srpskog pravosuđa na medijima u vlasništvu Dragana Šoraka.

Predrag Milovanović
foto: Printscreen

Treba podsetiti i na incident koji je izazvao pre nepunih godinu i po dana kada je u večernjim časovima fingirao napad na sebe. On je tada lažno prijavio policiji da je napadnut od strane dvoje mladih ljudi u Mirijevu. Do navodnog incidenta je došlo kada je, bez povoda, Milovanović prišao mlađem paru koji se raspravljao oko nečega na ulici i počeo da im se meša u komunikaciju. Tada mu je dvadesetjednogodišnji mladić poručio ''da gleda svoja posla i da odje*e''.

Milovanović je tada mobilnim telefonom pozvao policiju kako bi prijavio navodne uvrede, zloupotrebljavajući svoju tužilačku funkciju i predstavljajući se kao zamenik Drugog osnovnog javnog tužioca. Pomenuti mladić je pokušao da mu prekine razgovor, rečima “je l' si ti čoveče, lud, zašto zoveš policiju?” i zamahnuo rukom prema Milovanovićevom telefonu koji mu je ispao iz ruke na zemlju.

Policija je tim povodom kontaktirala nadležnog tužioca koji je procenio da u prijavljenom događaju nema elementa bilo kakvog krivičnog dela, te da se ne radi o napadu na tužioca, kako je to Milovanović pokušao da predstavi policiji. Učesnici ovog događaja, devojka od 19 godina i pomenuti mladić dali su svoje izjave policiji, nakon čega su pušteni kući.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja