GORAN VESIĆ: Pokret za narod i državu odgovor na situaciju u kojoj se nalazi Srbija
Foto: Nenad Kostić

PORUKA

GORAN VESIĆ: Pokret za narod i državu odgovor na situaciju u kojoj se nalazi Srbija

Politika -

Funkcioner Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je danas da je veliki pokret za narod i državu, čije je osnivanje najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovor na situaciju u kojoj se nalazi Srbija i da to ne znači da će stranke i pojedinci koji budu deo njega biti saglasni oko svih tema, već da bi trebalo da budu jedinstveni kada je reč o najvažnijim društvenim i političkim pitanjima.

Vesić je naglasio da je veoma važno da se u narodnom periodu sve političke stranke, bez obzira na razlike zajedno sa SNS okupe u tom pokretu i budu jedinstvene oko najvažnijih društvenih i političkih pitanja, navodi se u saopštenju.

- Pokret koje predsednik najavio je odgovor naše države, Srpske napredne stranke i našeg predsednika na situaciju u kojoj se nalazi Srbija. Vi dobro znate da se Srbija nalazi pod velikim pritiscima, da se u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji nalazimo pod strašnim pritiscima zemalja koje su priznale tu samoproglašenu nezavisnost, jer to ima neke druge spoljnoopolitičke implikacije u vezi sa ratom u Ukrajini - rekao je Vesić.

Dodao je da bi stranke koje se budu okupile u tom pokretu trebalo da se usaglase oko pitanja Kosova i Metohije, ekonomskog razvoja zemlje, izgradnje železnicai svega što bi trebalo da bude interes svih, bez obzira o kojoj stranci je reč.

- Naš je poziv, predsednik Vučić poziva, da svi oni koji žele pristupe pokretu, da odbranimo Srbiju u teško vreme, u ovim teškim vremenima koje dolaze - rekao je Vesić.

Bonus video:

04:20

VAŽNO JE DA KAO DRŽAVA IMAMO JASAN CILJ! Ministar Goran Vesić za Kurir o skoku Srbiju u budućnost: To nisu planovi ZA RASPRAVU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja