OŠTRA REAKCIJA MINISTARKE PRAVDE NA IZJAVU HRVATSKOG MINISTRA! Popović: Izjava Grlića Radmana je bestidna
Foto: Ministarstvo pravde

reagovanje

OŠTRA REAKCIJA MINISTARKE PRAVDE NA IZJAVU HRVATSKOG MINISTRA! Popović: Izjava Grlića Radmana je bestidna

Politika -

Ministarka pravde Srbije Maja Popović smatra da je izjava ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana bestidna i da predstavlja mešanje u unutrašnje stvari Republike Srbije.

- Ovo je još jedan u nizu sramnih poteza pojedinih hrvatskih političara, koji stvaraju antisrpsku histeriju i želju za generisanjem političkih tenzija u regionu. Ovo je samo politikanstvo, namenjeno dnevnopolitičkom marketingu i osvajajnju sitnih političkih poena. Država Srbija vodi suverenu, državotvornu politiku, koja je usmerena na razvoj i modernizaciju društva, pokazujući i na ovaj način da je lider u regionu - navodi se u izjavi ministarke pravde.

Podsetimo, Grlić-Radman je gostujući u subotu na hrvatskoj N1 izjavio da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je rekao, mora da odluči "na kojoj će stolici da sedi" i dodao da "Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana''.

Reagujući na te izjave, predsednik Srbije je istakao da hrvatski ministar spoljnih poslova ne samo da se meša u unutrašnje stvari Srbije, već vređa srpski narod i preti građanima Srbije.

- Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno - napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track