KOVIĆ OTKRIO ISTINU O RASPADU PATRIOTSKOG BLOKA! Miloš insistirao na saradnji sa Srbijom protiv nasilja, pa smestili Zavetnici
Foto: Beta/Milan Ilić, Beta/Miloš Miškov

OTKRIVENO

KOVIĆ OTKRIO ISTINU O RASPADU PATRIOTSKOG BLOKA! Miloš insistirao na saradnji sa Srbijom protiv nasilja, pa smestili Zavetnici

Politika -

Profesor Miloš Ković gostujući na TV Nova S otkrio je istinu kako je došlo do pucanja patriotskog bloka koji je trebalo zajedno sa koaliciom NADA da čine, između ostalih, i Zavetnici.

- Bio sam među nestranačkim ljudima koji su učestvovali u tim dogovorima. Novi DSS, odnosno koalicija NADA je insistirao da se u koalicioni sporazum uključi saradnja sa Srbijom protiv nasilja. Mi smo odgovarali, pa čekaj, ni oni nisu napravili nikakvu obavezu kada su sklopili koalicioni sporazum, pošto je Srbija protiv nasilja već imala koalicioni sporazum. Na tome se insistiralo. I mi smo dva sata proveli ne u pregovorima o tome da li će Zavetnici ili ne učestvovati u vlasti sa režimom, a to je pušteno u javnost. Ne, i Zavetnici i svi su se saglasili u tome da ne učestvuju u lokalnoj ili bilo kakvoj drugoj vlasti sa režimom. Dva sata se pregovaralo o modusima saradnje te potencijalne koalicije sa Srbijom protiv nasilja. Znači, sve bio bilo drugačije da su se ujedinili - ispričao je Ković.

Podsetimo, za raspad takozvane državotvorne opozicije u pojedinim medijima bio je direktno optužen suprug Milice Đurđević Stamenkovski, predsednice Zavetnika, Stefan Stamenkovski. On navodno nije dozvolio da se potpiše sporazum jer je u njemu pisalo da "neće biti saradnje sa strankama na vlasti na bilo kom nivou, a saradnja sa drugim opozicionim strankama na republičkom nivou moguća je jedino na tehničkom nivou".

Milica Đurđević Stamenkovski, Milica Zavetnica
foto: Printscreen/Kurir

Drugim rečima, u javnost je plasirano da su se Zavetnici protivili tome da nema saradnje sa strankama na vlasti i da je to razlog pucanja patriotskog fronta, što je Ković i demantovao u svojoj izjavi.

Međutim, sada je jasno da je kamen spoticanja bilo insistiranje na saradnju sa Srbijom protiv nasilja od strane Miloša Jovanovića, lidera Novi DSS, koji je tražio da se takav vid saradnje stavi i u sam sporazum patriotskog bloka.

Kurir.rs

Bonus video:

06:02

KAŽU DA SU LISTA PROTIV NASILJA, A ĐILAS PSUJE POSLANIKE Dejan Bulatović: Bilo me je sramota što sam s takvima u Skupštini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track