SAMIT UKRAJINA - JUGOISTOČNA EVROPA, PLENARNI SASTANAK Vučić: Konstruktivni dijalog i diplomatska rešenja mogu dovesti do mira
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

SAMIT UKRAJINA - JUGOISTOČNA EVROPA, PLENARNI SASTANAK Vučić: Konstruktivni dijalog i diplomatska rešenja mogu dovesti do mira

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas na plenarnom sastanku u okviru Samita Ukrajine i Jugoistočne Evrope.

"Verujemo da samo konstruktivni dijalog i diplomatska rešenja mogu dovesti do mira. Republika Srbija će, kao i do sada, nastaviti da pruža, u okviru svojih mogućnosti, humanitarnu pomoć ugroženom stanovništvu Ukrajine, ostajući posvećena poštovanju međunarodnog humanitarnog prava", napisao je predsednik na Instagramu.

Po dolasku u Tiranu, predsednik Vučić kratko se obratio i novinarima.

- Naporan dan je pred nama, ozbiljne i važne poruke. Trebalo bi da razgovaramo sutra o programu rasta, o jedinstvenom tržištu. Danas da razgovaramo sa predsednikom Zelenskim. Za nas važne i ne uvek lake teme. Nisu stvari tako jednostavne. Da li ću sresti Plenkovića i šta ću da razgovaram, neću sigurno da pričam o kvalitetu smokija i bananicama - rekao je on.

Podsetimo, u Tirani se danas održava prvi samit Ukrajina - Jugoistočna Evropa. Predsednik Vučić, koji učestvuje na samitu rekao je da su danas i sutra pred njim veoma važne teme kao i razgovor sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Bonus video:

00:58

Aleksandar Vučić: Imali smo sastanke važne za ceo region

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track