PREDSEDNIK VUČIĆ IZ TIRANE: Ukrajina je jedna od retkih zemalja koja može da govori o teritorijalnom integritetu
Foto: Printscreen/Video Plus

PREDSEDNIK VUČIĆ IZ TIRANE: Ukrajina je jedna od retkih zemalja koja može da govori o teritorijalnom integritetu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Ukrajina jedna od retkih zemalja koja može da govori o teritorijalnom integritetu.

- Ukrajini danas nije lako, i Ukrajini mi nemamo šta da zamerim, oni nisu priznali Kosovo. Rekao sam da je Ukrajina jedna od retkih zemalja koja može da govori o teritorijalnom integritetu. Osmani je rekla kako se zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta i onda se pitate da li je moguća takva vrta licemerja. Nama je važno da sa Ukrajinom imamo dobre odnose, Ukrajina nije priznala Kosovo - rekao je predsednik.

- Ovde je čak Osmani pred Rojtersovim kamerama i pred svima drugima rekla kako se zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta. Onda se vi pitate je li moguće da takva vrsta dvoličja bez presedana može da postoji. Sada je važno da sa Ukrajinom imamo dobre odnose", kazao je Vučić.

On je podsetio da bi eventualno drugačija odluka Ukrajine po pitanju Kosova i Metohije veoma ozbiljno uticala na najmanje dve evropske zemlje.

- Verujem da ćemo nastaviti da gradimo prijateljske odnose sa Ukrajinom, a poštujući odluku Saveta za nacionalnu bezbednost još od pre dve godine istrajati u politici prijateljstva prema drugim akterima sa istoka Evrope, uključujući i Rusku Federaciju - rekao je Vučić.

Podsetimo, predsednik Vučić učestvuje danas u Tirani na Samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i liderima 13 evropskih zemalja i zvaničnicima EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track