ŠTA ZA SRBIJU ZNAČI PLAN RASTA ZA ZAPADNI BALKAN Vučić: Krajnji cilj jasan - korist od ove saradnje imaju GRAĐANI
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

ŠTA ZA SRBIJU ZNAČI PLAN RASTA ZA ZAPADNI BALKAN Vučić: Krajnji cilj jasan - korist od ove saradnje imaju GRAĐANI

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u Tirani na Regionalnom samitu o Planu rasta i ekonomskog približavanja.

"Plan rasta za Zapadni Balkan će nam omogućiti da dodatno koristimo bližu saradnju unutar samog regiona i sa Evropskom unijom. To nas približava velikom tržištu od preko 400 miliona potrošača, uz pristup većem broju dobavljača roba i usluga, nižim troškovima proizvodnje i jednostavnijim načinima trgovanja.

Osim toga, tu su i potencijali za otvaranje novih radnih mesta, niže cene, bolji kvalitet, bezbednost i širi izbor proizvoda i usluga, više inovacija, istraživanja i razvoja, mobilnost preduzeća i pojačana ekonomska aktivnost.

Zato je za Srbiju ključno ubrzanje integracija u oblasti zelenih koridora, ocenjivanje usaglašenosti i jedinstveno tržište plaćanja u evrima, sa krajnjim ciljem da naši građani imaju koristi od ove saradnje", poručio je predsednik putem Instagrama.

Bonus video:

07:04

PREDSEDNIK VUČIĆ NA SAMITU UKRAJINA-JUGOISTOČNA EVROPA: Naporan dan pred nama, čekaju nas važne teme! Dočekali ga Rama i Zelenski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track