VUČEVIĆ NAKON KONSULTACIJA U PREDSEDNIŠTVU: Obavestili smo Vučića da imamo većinu, za desetak dana o sastavu vlade
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

O IZVRŠNOJ VLASTI

VUČEVIĆ NAKON KONSULTACIJA U PREDSEDNIŠTVU: Obavestili smo Vučića da imamo većinu, za desetak dana o sastavu vlade

Politika -

Lider Srpske napredne stranke Miloš Vučević kazao je da su predstavnici liste "Srbija ne sme da stane" obavestili šefa države Aleksandra Vučića da imaju većinu za sastav nove vlade.

On je posle konsultacija u Predsedništvu rekao i da će za desetak dana obavestiti Vučića i javnost o sastavu nove vlade.

- Mi smo predsednika Republike obavestili da imamo mogućnost za sastav vlade i rekli da ćemo javnost, svakako i predsednika Republike u narednih desetak dana, odnosno najdalje za desetak dana obavestiti o sastavu vlade, odnosno ko je predložen za mandatara za sastav vlade da bi predsednik mogao da mu poveri mandat - rekao je predsednik SNS.

Kazao je i da su spremni da se u kratkim rokovima nastavi konstitutivna sednica Skupštine i da se izaberu organi.

- Imamo većinu. Razgovaraćemo sa kolegama iz SPS, SVM, verovatno sa još nekim manjinskim strankama oko sastava nove vlade - naglasio je.

Vučević je rekao i da se danas nije pričalo o imenima.

- Nijedno ime nismo spomenuli, niti jednu funkciju. Pričali smo o politici, pričali smo o programu, pričali smo o različitim idejama - pojasnio je predsednik SNS.

Na pitanje da li postoji dilema oko toga ko će biti mandatar, Vučević je rekao da ne postoji dilema već razgovori koji ih čekaju unutar stranke, ali i koalicije.

Kurir.rs

Bonus video:

06:15

Milos Vučević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track