SUBJEKTI NAŠE CRKVE SU I DALJE UGROŽENI I TREBA IM ZAŠTITA: Eparhija raško-prizrenska se oglasila povodom oštećene ograde
Foto: Foto: Eparhija raško-prizrenska

manastir bogorodice hvostanske

SUBJEKTI NAŠE CRKVE SU I DALJE UGROŽENI I TREBA IM ZAŠTITA: Eparhija raško-prizrenska se oglasila povodom oštećene ograde

Politika -

Tzv. Kosovska policija je u današnjem izveštaju navela da je dobila prijavu da je oštećena ograda kod manastira Bogorodice Hvostanske. Iz Eparhije raško-prizrenske naveli su za Kosovo onlajn da ostaju zabrinuti za Bogorodicu Hvostansku "kao jednu od naših značajnih istorijskih svetinja koja je uvrštena u specijalne zaštićene zone zajedno sa blizu pedeset drugih objekata SPC na Kosovu i Metohiji".

Kako su naveli iz Eparhije raško-prizrenske "najnovija šteta na ovom lokalitetu (prim. aut. arheološki ostaci manastira Bogorodice Hvostanske) pokazuje da su objekti naše crkve i dalje ugroženi i da im treba zaštita".

Podsetimo, vladika Teodosije u pratnji igumana manastira Visoki Dečani, Save Janjića posetio je u sredu arheološke ostatke manastira Bogorodice Hvostanske kod Istoka. Kako je navedeno iz Eparhije raško-prizrenske na platformi “X”, poseta je obavljena u koordinaciji sa timom Euleksa.

Tzv. Kosovska policija je u 24-časovnom izveštaju saopštila da se jedna žena dan posle posete sveštenika telefonom požalila da je oštećena ograda ovog kompleksa.

- Ona je telefonom saopštila da je oštećena ograda crkve - navodi se u izveštaju od 5. marta.

Na mesto incidenta, kako je saopšteno, stigle su policijske jedinice koje su pokrenule istragu za krivično delo "uništavanje ili oštećenje imovine".

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja