MINISTAR VUČEVIĆ: Dok bacamo oko preko tarabe izgleda da nam promiču gadne pojave u našoj zemlji
Foto: screenshot Happy tv

MINISTAR VUČEVIĆ: Dok bacamo oko preko tarabe izgleda da nam promiču gadne pojave u našoj zemlji

Politika -

Potpredsednik Vlade, ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da "za naš narod važi stereotip da volimo da vodimo tuđe brige, da više znamo o ratištu na istoku Evrope nego Ukrajinci i Rusi zajedno."

- Prosečan Srbin dobro zna koliko Rafa može da izdrži napade izraelske armije i kolika ja trenutna popularnost kancelara Šolca u Nemačkoj. Zavirujući u tuđe dvorište, sa pravom se zabrinemo kada vidimo bujanje ustaštva u susednoj Hrvatskoj, a plaše nas i nacistički simboli koje smo gledali u Ukrajini.

Kako kaže, zapitamo se svi često otkud sad opet nemački tenkovi gaze ka istoku.

- I dok mi tako bacamo oko preko tarabe izgleda da nam promiču gadne pojave u našoj zemlji. Neodgovornost pojedinih političara, aktivista, pa i medija dosegla je vrhunac. Živimo u zemlji gde je postalo normalno da na opozicionim medijima svaki dan gledamo dehumanizaciju pristalica vlasti, gde svako ko zagovara stavove Srpske napredne stranke, ili makar glasa za istu nije čovek, komšija, rođak koji misli drugačije, već bot, sendvičar, propala budala koja se prodala za malo koristi i ko je na samom kraju legitimna meta. Nekima meta za ponižavanje na društvenim mrežama, a nekima, kako smo nažalost videli na ulicama Beograda meta za fizičko nasilje. Meta junacima kojima je draža Đilasova lista "Srbija protiv nasilja" bile su dve žene aktivistkinje Srpske napredne stranke. Još jedno nasilje u nizu koje niko sa liste koja u svom nazivu poziva na borbu protiv takvih stvari nije osudio. Кakvo licemerje i kakva sramota - kaže Vučević i dodaje:

- Кvazielita koja se okuplja u Dubrovniku i odande pljuje Srbiju i komada je kako ona misli da treba i može, toliko je slepa da ne može da vidi da je srpski narod, sada kao i kroz celu svoju istoriju, egalitaristički, da teži jednakosti, istim pravima i mogućnostima za sve. Кod Srba ove fašističke ideje da su neki u društvu vredniji od drugih nikad nisu pustile korenje, i zato neka se ekipa iz Dubrovnika sprema za nove izborne poraze i neka sprema novo kukanje, traženje alibija i nasilje na ulicama Beograda, jer od takvih na bolje nismo ni navikli.

Bonus video:

06:15

Milos Vučević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja