SRPSKA LISTA O LAŽIMA SAMOOPREDELJENJA NA ČELU SA KURTIJEM: "Nastavak opasne politike mržnje i ideologije zla prema Srbima"
Foto: Kosovo online

SRPSKA LISTA O LAŽIMA SAMOOPREDELJENJA NA ČELU SA KURTIJEM: "Nastavak opasne politike mržnje i ideologije zla prema Srbima"

Politika -

Srpska lista putem saopštenja se oglasila o brutalnim lažima političke partije Samoopredeljenje na čelu sa Aljbinom Kurtijem, koje je objavila o Martovskom pogromu i etničkom čišćenju srpskog naroda i svega srpskog koje se odigralo marta 2004. godine.

Kako se navodi u saopštenju Srpske liste, brutalne laži koje je politička partija Samoopredeljenje na čelu sa Aljbinom Kurtijem objavila o Martovskom pogromu i etničkom čišćenju srpskog naroda i svega srpskog koje se odigralo marta 2004. godine nastavak su opasne politike mržnje i ideologije zla prema Srbima i svemu srpskom od strane Prištine.

"Onaj ko zločin negira i zamenjuje žrtvu sa agresorom, spreman je da zločin i ponovi, a tome svedočimo i danas, svakodnevnim napadima na srpski narod na Kosovu i Metohiji, pucanjem u srpsku decu, naše sunarodnike, hapšenjima, prebijanjima, skrnavljenjem naših grobova i kostiju naših predaka. Cilj ovakvih sramnih i gnusnih Kurtijevih natpisa jeste iskrivljivanje istine i stvaranje lažnog narativa o ovim događajima koji su i dalje živa rana u sećanjima Srba koji su ovo stradalništvo doživeli.", istakli su i dodali:

"Tužna statistika zlodela i razmere ovog etničkog čišćenja sa kojim su se u 21. veku pred očima međunarodne zajednice suočili Srbi daje brojeve koje su objavili i Savet Bezbednosti Ujedinjenih nacija, UNMIK, OEBS, Evropska unija i svi svetski relevantni mediji i koji govore o pozadini ovog organizovanog zločina.", istakli su.

Kako dalje dodaju, i danas zastrašujuće zvuči više od 4000 proteranih Srba, 8 ubijenih na svojim kućnim pragovima, više stotina povređenih, uništeno ili teško oštećeno više od 35 crkava i manastira, a među njima i oni na listi UNESKO poput Bogorodice Ljeviške, uništeno blizu 1000 srpskih kuća, etnički očišćeno devet sela i i 6 gradova od srpskog naroda, uništeno i oskrnavljeno preko 10000 ikona, i u potpunosti sprečen povratak raseljenih na Kosovo i Metohiju.

Žan Mari Genono, podsekretar GS UN za mirovne operacije je u Savetu bezbednosti u izveštaj istakao: “iako su na početku izgledale spontane, demonstracije su brzo preuzeli organizovani elementi sa interesom da proteraju kosovske Srbe sa Kosova i ugroze međunarodno prisustvo tamo…. Napad koji su predvodili ekstremisti kosovskih Albanaca na zajednice kosovskih Srba, Roma i Aškalija bila je organizovana, široko rasprostranjena i ciljana kampanja..”, istakla je Srpska lista.

Kako dalje dodaju, treba ponoviti da nijedan relevantan međunarodni izvor nije ustanovio vezu ili odgovornost Srba za nesrećno utapanje albanskih dečaka u selu Čabra i to su naveli u svim svojim izveštajima, ali su u tim izveštajima jasno naveli da je pogrom nad Srbima bio organizovan i dobro pripremljen sa ciljem progona svega srpskog.

"Kao i da su etničkom čišćenju Srba doprineli zapaljivi medijski izveštaji koji su obilovali lažima o srpskom narodu.", naveli su.

"Više od Kurtija bi Srbi voleli da se 17. mart 2004. i svi zločini pre i nakon njega nikada nisu dogodili, ali je naša obaveza da negujemo sećanje na ovo etničko čišćenje i ne dozvolimo da laž sakrije istinu, da se zločinci izjednače sa žrtvom, niti da im se zločin oprosti, te da se za svoja zlodela kazne u skladu sa zakonom.", istakla je Srpska lista i dodala:

"Kao da nije dovoljno što Kurti svakoga dana svojim izjavama i nedelima podiže tenzije progoni sve što je srpsko, otima srpska imanja, srpske crkve, preti i proteruje Srbe već želi da lažnim narativima sakrije zločine koji su počinjeni nad našim narodom i saluva organizatore i izvršioce ovih zločina od procesuiranja i sankcionisanja.", zaključila je Srpska lista.

Bonus video:

02:54

KORISTE SISTEM ANAKONDE NA KiM, KAKO BI ISPRAZNILI PROSTOR OD SRBA! Petronijević: Kurti ne radi ništa sam, zamazuju oči Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja