MINISTAR VESIĆ: OBEĆANJE ISPUNJENO! Građani se veselili uz TRUBAČE! Pogledajte kako je danas bilo u Maloj Plani
Foto: Predrag Mitić

samo nek je veselo

MINISTAR VESIĆ: OBEĆANJE ISPUNJENO! Građani se veselili uz TRUBAČE! Pogledajte kako je danas bilo u Maloj Plani

Politika -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture Goran Vesić posetio je danas Malu Planu kod Smederevske Palanke, gde je rekonstruisan lokalni put za samo nekoliko meseci.

Vesić je istakao da je za taj okrug, za prošlu i ovu godinu ukupno opredeljeno oko četiri milijarde dinara, odnosno oko 35 miliona evra što, kako kaže, govori o tome koliko se ulaže u lokalne puteve.

Naveo je da put Mala Plana - Smederevska Palanka samo jedan od lokalnih puteva koji je urađen na teritoriji te opštine i dodao da je tokom prošle i ove godine na teritoriji te opštine urađeno ili se radi ukupno oko 36 kilometara puteva.

Goran Vesić
foto: Predrag Mitić

Istovremeno, radi se više od 20 kilometara puta prema Mladenovcu, kao i put prema Rači dužine oko sedam kilometara.

- Ukupno smo u Smederevsku Palanku uložili ili ćemo uložiti tokom ove godine oko milijardu i 461 milion dinara što je oko 12 miliona evra - rekao je Vesić i dodao da se nikada u toj opštini nije više radilo lokalnih puteva.

Za Smederevsku Palanku je, kaže, važno i to što ove godine počinje izgradnja brze pruge prema Nišu jer je Smederevska Palanka jedna od opština koja se nalazi na toj brzoj pruzi.

- Radovi na izgradnji pruge trajaće oko tri i po godine i kada je završimo od Smederevske Palanke do Beograda putovaće se tačno 27 minuta. To znači da će ljudi moći da žive u Smederevskoj Palanci, a rade u Beogradu ili obratno - rekao je Vesić i podvukao da je to prava decentralizacija i razvoj Srbije.

Goran Vesić
foto: Predrag Mitić

Povodom završetka radova na putu, meštani Male Plane, u znak zahvalnosti, organizovali su doček i proslavu za ministra, jer su obećali predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će to učiniti kad radovi budu završeni.

Goran Vesić
foto: Predrag Mitić

Ministar Vesić, kome je tom prilikom uručena zahvalnica opštine Smederevska Palanka, zahvalio je na divnom dočeku, jer to govori o tome koliko je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića ispravna kada kaže da treba graditi lokalne puteve.

- Da bismo gradili te puteve, moramo da imamo novca, a Srbija, kakva je danas, ima novca da gradi i brze saobraćajnice i autoputeve - naglasio je Vesić.

Goran Vesić
foto: Predrag Mitić

Naveo je da će ove godine biti završeno 166 kilometara autoputeva i brzih saobraćajnica, a do 2027. godine oko 480 kilometara.

Goran Vesić
foto: Predrag Mitić

Takođe, naveo je da će u julu biti završeno 108 kilometara brze pruge od Novog Sada do Subotice, kao i da će ove godine početi izgradnja brze pruge prema Nišu.

- To znači da Srbija, koju vodi predsednik Vučić, ima novca da ulaže i u lokalne i u regionalne puteve, a koliko to ljudima znači, može da se vidi - dodao je Vesić.

Goran Vesić
foto: Predrag Mitić

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen zahvalio je ministru Vesiću na poseti, kao i Vladi Srbije i predsedniku Vučiću na svemu što je uradio proteklih pet godina za ovu opštinu koja je, kako je istakao, preporođena.

Goran Vesić
foto: Predrag Mitić

Takođe, zahvalio je građanima na podršci koju pružaju politici predsednika Vučića i dodao da je siguran da je ovo dobar pokazatelj podrške predsedniku i državi na svemu što rade.

- Sa druge strane, podrška vlade i dolazak ministra Vesića svakako je nama na lokalu vetar u leđa da našim sugrađanima možemo da obećamo da ćemo u narednom periodu, kroz projekte koji nam predstoje, ne samo Smederevsku Palanku već čitavu Srbiju da promenimo i da će život u našoj zemlji biti mnogo bolji - rekao je Vučen.

Kurir.rs

Bonus video:

05:43

KAKO DO PLATE OD 1.400 EVRA? Goran Vesić o razvojnim projektima za napredak zemlje: Šta je prodaja Sava Centra donela Srbiji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track