PROFESOR FPN O IZBORU BRNABIĆEVE ZA PREDSEDNICU PARLAMENTA: Ona može da nastavi da doprinosi daljem razvoju institucija
Foto: Kurir televizija

PROFESOR FPN O IZBORU BRNABIĆEVE ZA PREDSEDNICU PARLAMENTA: Ona može da nastavi da doprinosi daljem razvoju institucija

Politika -

Profesor Fakulteta političkih nauka Milan Petričković za Kurir ocenjuje da novoizabrana predsednica Narodne skupštine, dojučerašnja premijerka Srbije Ana Brnabić, može da uvede u red u parlament, te zahvaljući višegodišnjem iskustvu na jednoj od najvažnijih funkcija u državi nastavi da doprinosi daljem razvoju institucija.

- Ana Brnabić je osoba koja poseduje, pored iskustva, i ljudske kvalitete koji treba da odlikuju predsednika Narodne skupštine, te je ona ličnost koja sa svim svojim uspesima može da bude vrlo značajna i kao faktor stabilizacije, ako postoji minimum dobre volje sa druge strane. Takođe, ona je osoba koja bi iz postojećeg stanja sleda stvari mogla da bude faktor koji bi poprilično doprineo uravnoteženom razvoju institucije u budućnosti - jasan je Petričković.

Milan Petričković
foto: Kurir televizija

Kako podseća za Kurir, iza Brnabić stoji niz uspeha Vlade Srbije u godinama dok je ona bila na njenom čelu.

- Za tih sedam godina premijerske funkcije naša država je uspela da privuče kapitalne investicije u zemlju, da poveća broj zaposlenih, odnosno da smanji stopu nezaposlenosti, učinjen je poprilično veliki pomak u putnoj infrastruikturi, što je pritom uslov za trgovinu i ekonomiju, uspostavljeni su značajni diplomatski odnosi i urađeno je dosta na pozicioniranju Srbije u svetu uprkos pritiscima sa zapada, te je trasiran reformski pravac i put zemlje - konstatovao je Petričković za Kurir.

Bonus video:

03:02

OD OPOZICIJE NISMO ČULI NIJEDAN RAZLOG ZAŠTO ANA BRNABIĆ NE TREBA DA BUDE IZABRANA! Analitičari o iurnoj skupštinskoj raspravi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track