SRAMNA ODLUKA NATO NA DAN BOMBARDOVANJA Lažna država Kosovo dobila status pridruženog člana Parlamentarne skupštine Alijanse
Foto: EPA/Toms Kalnins

SRAMNA ODLUKA NATO NA DAN BOMBARDOVANJA Lažna država Kosovo dobila status pridruženog člana Parlamentarne skupštine Alijanse

Politika -

Stalni odbor Parlamentarne skupštine NATO odlučio je da Skupštinu tzv. Kosova unapredi iz parlamentarnog posmatrača u pridruženog člana, saopštio je na 25. godišnjicu početka bombardovanja SR Jugoslavije kosovski ministar odbrane Ejup Maćedonci.

- Članstva u NATO i EU su od suštinskog značaja za svaku demokratsku zemlju - naveo je Maćedonci u objavi na društvenoj mreži „Iks“.

Prethodno se oglasio i šef prištinske delegacije skupštine u Parlamentarnoj skupštini NATO Driton Hiseni, navodeći da je sada tzv Kosovo dobilo najviši nivo prisustva, s obzirom na to da nije članica NATO.

Ova odluka biće formalizovana glasanjem u Parlamentarnoj skupštini NATO na prolećnom zasedanju, koje će biti održano 27. maja u Sofiji“, naveo je Hiseni.

Dodao je da će sa povećanjem nivoa zastupljenosti u Skupštini NATO, delegacija Prištine biti proširena i imaće veće učešće u odlukama Skupštine.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja