OVAKO JE VUČEVIĆ ODGOVORIO NA PITANJE "ČIJI JE ČOVEK": Srbin, patriota, sin Zorana i Gordane, ne pripadam drugoj državi VAN SRBIJE
Foto: Youtube/Razgovori sa Zlojutrom

OVAKO JE VUČEVIĆ ODGOVORIO NA PITANJE "ČIJI JE ČOVEK": Srbin, patriota, sin Zorana i Gordane, ne pripadam drugoj državi VAN SRBIJE

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je predložio Miloša Vučevića kao kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije, jer smatra da on poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje te funkcije.

Nakon ove vesti, čestitke Vučeviću samo su se nizale od strane kolega političara.

Danas u 19 časova Miloš Vučević bio je gost u podkastu "Razgovori sa Zlojutrom", a na pitanje čiji je on čovek - da li je čovek Srbije, da li je čovek Aleksandra Vučića, Andreja Vučića, SNS-a i ko stoji iza njega ovako je odgovorio.

- Ja sam sin Zorana i Gordane Vučević, Srbin po narodnosti, po nacionalnoj pripadnosti, pravoslavni hrišćanin. Ponosni jedan od osnivača i član SNS-a. Trenutno, prvi među jednakima u SNS-u, prijatelj Aleksandra i Andreja Vučića. Veran patriota. Verujem da jesam i da sam to dokazao, a ne pripadam nijednoj državi van Srbije, niti ću ikada pripadati. Mislim da su to i mogli da vide i da vam kažem, niko ni ne pokušava i na tome sam zahvalan, ni da ostvare neki kontakt sa mnom - rekao je Vučević.

Podsetimo, Vučić je Vučevića predložio Narodnoj skupštini Republike Srbije na osnovu Ustava Republike Srbije, a posle saslušanog mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista.

"Smatram da Miloš Vučević poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverio me je da može da obezbedi izbor Vlade", kaže se u obrazloženju odluke.

Vučević, koji je predsednik Srpske napredne stranke i dosadašnji ministar odbrane, na funkciji će zameniti Anu Brnabić koja je prošle nedelje izabrana za predsednicu Skupštine Srbije.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

06:15

Milos Vučević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track