KURTI NIJE DOBRODOŠAO NA SEVER KiM! Petar Petković: Morao da se okruži silnim policijskim FALANGAMA sa dugim cevima!
Foto: Foto: Kosovo Online

PROVOKACIJA

KURTI NIJE DOBRODOŠAO NA SEVER KiM! Petar Petković: Morao da se okruži silnim policijskim FALANGAMA sa dugim cevima!

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da je samo dan uoči nastavka dijaloga u Briselu, Aljbin Kurti odlučio da podigne nove tenzije na severu KiM, odlaskom u opštinu Leposavić, a potom i u Zubin Potok i upitao "ko je i na koji način odobrio Kurtijevu posetu i ko je od međunarodnih predstavnika bio obavešten?".

Petković je istakao da je reč o novoj pretnji Srbima na severu KiM, potezu kojim Kurti direktno želi da izazove nove tenzije na severu i kojim je pokazao da ga nikakva normalizacija i deeskalacija ne zanimaju, prenosi Kosovo Online.

- Da budem sasvim jasan - Kurti nema šta da traži na severu Kosova i Metohije, gde nije dobrodošao. O kakvoj demonstraciji sile je reč najbolje svedoči činjenica da je ceo Leposavić bio blokiran prilikom njegovog odlaska u zgradu opštine, gde ga je sačekao njegov gaulajter i lažni gradonačelnik. Takođe, činjenica da su sve ulice prazne u Leposaviću i Zubinom Potoku jasno pokazuje da srpski narod pokazuje prezir prema ovoj Kurtijevoj provokaciji - naveo je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM konstatovao je da je Kurti, kao svaki nezvan gost, „morao da se okruži silnim policijskim falangama sa dugim cevima koje su ga pratile prilikom odlaska u opštinu Leposavić, koju nasilno i pod terorom vodi Samoopredeljenje, sa manje od 100 osvojenih glasova“.

Petković je naveo da je Kurtijev potez izazvao revolt i ogorčenje Srba koji u njemu, kako je istakao, vide „okupatora koji ih svakodnevno maltretira i nad njima sprovodi institucionalno, fizičko i svako drugo nasilje“.

- Otvara se pitanje ko je i na koji način odobrio Kurtijevu posetu severu, ko je od međunarodnih predstavnika bio obavešten, da li su KFOR i EULEKS asistirali i dali saglasnost za ovu provokaciju? - upitao je Petković.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

01:09

Petković - Mnogo je laži od strane Prištine, Svećlje, Kurtija, a lagali su i o broju ljudi u Banjskoj - 30,40, 90

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track