HUMANI GEST GORANA VESIĆA: Ministar je ovako obradovao dečaka koji živi sa bakom i voli fudbal
Foto: Foto: Peđa Mitić

ispunio mu želju

HUMANI GEST GORANA VESIĆA: Ministar je ovako obradovao dečaka koji živi sa bakom i voli fudbal

Politika -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić odlučio je da pomogne 12-ogodišnjem Peđi Miloševiću koji odrasta sa bakom, koja je nakon duge bitke, uspela da se izbori za starateljstvo nad svojim unukom.

Peđa voli fudbal, već nekoliko godina trenira u FK “Grafičar”, a poželeo je, skromno, sportsku opremu omiljenog kluba - “Crvene zvezde”.

Goran Vesić
foto: Foto: Peđa Mitić

Tu želju ispunio mu je veliki zvezdaš, ministar Goran Vesić, koji ga je poveo na jednu “Zvezdinu” utakmicu i poklonio mu dres, kopačke i drugu opremu bez koje nijedan fudbaler ne može.

- Kada sam video prilog o Peđi, i šta mu se sve u životu dešavalo, zamolio sam prijatelje da obezbede i lap-top i pametan sat za njega, a prijatelje iz ‘Zvezde’ da mu poklone opremu, kopačke, dres… - rekao je Vesić.

I više od toga, Peđa je obišao Muzej “Crvene zvezde” na stadionu “Rajko Mitić”, a upoznao je i legende kluba – Dušana Savića i Vladimira Petrovića Pižona.

Goran Vesić
foto: Foto: Peđa Mitić

- Peđa igra u ‘Grafičaru’, znači da je jedan korak do ‘Zvezde’. Igra na poziciji ‘špica’ tako da Dule Savić može da mu objasni kako se daju govolovi - rekao je ministar Vesić i poželeo Peđi da za pet, šest godina istrči na teren “Marakane”.

Peđa nije krio sreću zbog humanog gesta ministra.

- Ispunila mi se želja… Dobio sam dres, opremu, kopačke, sve… A, najviše su me odbradovale nove kopačke - priznao je skromno Peđa, kojeg je majka po rođenju napustila i ostavila u “Zvečanskoj”, a za kojeg se, kada je već bio dvogodišnjak, izborila baka, sa kojom danas živi.

Kurir.rs

Bonus video:

05:43

KAKO DO PLATE OD 1.400 EVRA? Goran Vesić o razvojnim projektima za napredak zemlje: Šta je prodaja Sava Centra donela Srbiji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track