ŽALBA SUDU U PRIŠTINI NA ODLUKU O PRITVORU SREĆKU SOFRONIJEVIĆU! Advokat Vlajić izneo detalje
Foto: Kancelarija za KiM

ŽALBA SUDU U PRIŠTINI NA ODLUKU O PRITVORU SREĆKU SOFRONIJEVIĆU! Advokat Vlajić izneo detalje

Politika -

Advokat Nebojša Vlajić uložio je žalbu sudu u Prištini na odluku o određivanju pritvora njegovom branjeniku Srećku Sofronijeviću iz Zvečana, uhapšenom u subotu na punktu Brnjak kod Zubinog Potoka.

Sud je Sofronijeviću u nedelju, na zahtev tužioca, odredio jednomesečni pritvor.

Advokat Vlajić je tokom saslušanja kazao da nema osnovane sumnje da je njegov branjenik počinio bilo kakvo krivično delo.

- Nema ni opasnosti od bekstva, jer je on čitavo vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu, gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne. Potpuno sam siguran da to neće ni sada - kazao je Vlajić.

Uprkos njegovim navodima, u sudu su odlučili da Sofronijević bude i dalje u pritivoru, tvrdeći da "ukoliko bude slobodan, može da se sakrije ili pobegne radi izbegavanja krivične odgovornosti, pošto je okrivljeni i državljanin Republike Srbije".

Sofronijević je prema navodima iz saopštenja suda označen kao jedan od članova grupe koja je oktobra meseca 2021. godine u Zvečanu, navodno napala policijske službenike.

Sud je u objavi naveo da se Sofronijević tereti za krivična dela "napad na službeno lice u saizvršilaštvu i neovlašćeno posedovanje oružja", dok je prema optužbama policije bio osumnjičen i za navodno "teško ubistvo u pokušaju", "poziva naotpor, učešće u nemirima i huliganstvo" i "uništavanje ili oštećenje imovine".

Sofronijevićje prema tvrdnjama iz suda navodno bio u grupi koja je u selu Rudare kod Zvečana, u oktobru 2021. podigla barikadu i napravila zasedu, iz koje je oružano napala policiju i ranila njenog pripadnika.

Sofronijevićje međutim toga dana ranjen hicem ispaljenim iz vatrenog oružja, a iz Kancelarije za KiM su naveli detalje njegovog ranjavanja.

- Sofronijević se mesecima oporavljao od posledica ranjavanja, a metak je tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dete - podsetili su iz Kancelarije i dodali da je Sofronijević "mirno nastavio da živi u svom domu sa porodicom, ne želeći da napusti sever KiM, te da je hapšenje nastavak zastrašivanja i provokacija kojima je izložen, s ciljem da napusti svoje ognjište, ali i da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da neće imati mira dok god je Kurti na vlasti".

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track