SVET JE ČUO ŠTA TRPE SRBI NA KOSOVU I METOHIJI! Vučić: Pucali, hapsili i otimali imovinu SPC - svet ćuti!
Foto: Printscreen/Video Plus

SVET JE ČUO ŠTA TRPE SRBI NA KOSOVU I METOHIJI! Vučić: Pucali, hapsili i otimali imovinu SPC - svet ćuti!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija gde se osvrnuo na agresiju prištinskih vlasti nad srpskim stanovništvom na KiM i njihovom imovinom.

Predsednik Vučić je podsetio i na ilegalnu eksporpijaciju srpskog zemljišta za izgradnju prištinskih vojnih baza, arbitrarna hapšenja desetina uticajnih Srba, stalno prisustvo policijskih vozila u mirnim sredinama, bespotrebno pucanje, otimanje imovine Srpske Pravoslavne Crkve.

Ukazao je i na licemerje onih koji stalno pričaju o Banjskoj, a ni reč ne kažu o tome da je vojnik Vjose Osmani ranio srpskog dečaka na Božić.

- Preoravanje i uništavanje srpskih groblja, onemogućavanje isplata plata i penzija Srbima na KiM, sredstva za finansiranje narodnih kuhinja i drugih prihoda, kao i mnogi napadi na srpsku decu, pokušaj ubistva jedanaestogodišnjeg dečaka i njegovog rođaka, kao i napad na pravoslavne objekte. Ne možemo da nabrojimo koliko je događaj u Banjskoj bio u medijima, a nijedan mali procenat teza nije iskorišćen da se pomene vojnik Vljose Osmani, koji je na srpski Božić pucao na dečaka. Ponekad se pitamo, da li činjenica da je optužen za manji prekršaj ima to što su žrtve Srbi? - rekao je Aleksandar Vučić.

Kurir.rs/Preneo: D. P.

Bonus video:

01:38

Predsednik Vučić na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track