"MOŽDA MISLITE DA IMATE KABINET, ALI VI STE OVDE KAO PRIVATNO LICE" Nebezja odbrusio Osmani: Ovo je očigledno kršenje procedura
Foto: Printscreen

"MOŽDA MISLITE DA IMATE KABINET, ALI VI STE OVDE KAO PRIVATNO LICE" Nebezja odbrusio Osmani: Ovo je očigledno kršenje procedura

Politika -

Posle govora Vjose Osmani u SB UN, osim predsednika Srbije, Aleksandra Vučića regaovao je i predstavnik Rusije, Vasilij Nebenzja.

- Ovo je očigledno kršenje procedura - kazao je Nebenzja.

Nakon što je Osmani rekla da su te žene i savetnice u njenom "kabinetu", Nebenzja je odmah odgovorio da gospođa Osmani može da misli da ima neki kabinet, ali je u SB UN prisutna kao privatno lice.

Takođe, tokom rasprave i predstavnik Kine je pozvao Prištinu da odustane od jednostranih akcija koje izazivaju tenzije i konfrontaciju.

Sednica SB
foto: Printscreen

On je odsetio je da je važno formirati ZSO i da se Kina nada da će EU zadržati neutralnost kao medijator.

- Kina podržava strane da nađu međusobno prihvatljivo rešenje kroz dijalog u skladu sa Rezolucijom SB 12 44, a srpski suverenitet, nezavisnost i teroritorijalni integritet moraju biti u potpunosti poštovani - kazao je on.

- Narativ "ljudska prava iznad suvereniteta" efektivno svode ljudska prava na političko oruđe kako bi se NATO mešao u unutrašnje stvari država, što ugrožava i suverenitet i obećanu zaštitu ljudskih prava - upozorio je on.

Bonus video:

01:58

FAŠISTIČKI VOĐA JE OBJASNIO KAKO SE RADI PROPAGANDA Drecun: Tako se ponašala Kurtijeva perjanica Vjosa Osmani na sednici SB UN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track