PERFIDNA IGRA PRIŠTINE: Osmani pominje navodnu „kosovsku Srebrenicu“ i priželjkuje tužbu protiv Srbije
Foto: Printscreen/Video Plus

diplomatska ofanziva na srbiju I RS se nastavlja

PERFIDNA IGRA PRIŠTINE: Osmani pominje navodnu „kosovsku Srebrenicu“ i priželjkuje tužbu protiv Srbije

Politika -

Vjosa Osmani, predsednica privremenih prištinskih institucija izjavila je da bi članstvo takozvanog Kosova u Savetu Evrope omogućilo članovima porodica nestalih pristup Evropskom sudu za ljudska prava, što znači da bi mogli da tuže Srbiju, prenose prištinski mediji.

Kako je dodala, oni bi mogli da tuže Srbiju za povredu prava na život njihovih najmilijih, za povredu prava na ljudsko dostojanstvo i druga prava.

Ona je to izjavila u nedelju kada se na tzv. Kosovu obeležava dan nestalih, a upotrebila je i pefridnu igru reči - selo Meja, u blizini Đakovice, gde su u akcijama srpskih snaga stradali i Albanci koji su prethodno ubili pet srpskih policajaca, nazvala je „kosovskom Srebrenicom“.

Ova izjava izrečena je u jeku diplomatske ofanzive Srbije i Republike Srpske povodom najavljenog glasanja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija o rezoluciji o Srebrenici koje je trabalo da se održi 2. maja ali je odloženo. Kada je reč o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, komitet ministara SE tek treba o tome da odlučuje, a prema rečima ministra spoljnih poslova Srbije, ta sednica je zakazana za 16. i 17. maj.

„Neke zemlje izražavaju rezervu, to su Francuska i Italija. A kada Francuska i Italija izraze rezervu, onda se postavlja veliko pitanje, jer oni tamo nemaju sad baš 100 odsto većinu“, dodao je Dačić.

Kurir.rs/Kosovo online/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track