KURTI SE PREMA SRBIMA PONAŠA KAO OTMIČAR KOJI MALTRETIRA TAOCE! Srpska lista reagovala na najnovije nasrtaje na Srbe
Foto: Kurir

osuda

KURTI SE PREMA SRBIMA PONAŠA KAO OTMIČAR KOJI MALTRETIRA TAOCE! Srpska lista reagovala na najnovije nasrtaje na Srbe

Politika -

Sa preko 500 etnički motivisanih napada prištinski premijer Aljbin Kurti postavio je standard gde je nasilje nad Srbima međunarodnim predstavnicima i misijama postala normalna stvar, kao i njihovo ćutanje, saopštila je Srpska lista, povodom najnovijeg napada na dvojicu Srba u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici i hapšenja Bošnjaka na Brnjaku, prenosi Kosovo Online.

Kako se navodi u saopštenju, svega par dana nakon prebijanja mladića u Severnoj Mitrovici, još dvojica srpskih mladića su prebijena u naselju Bošnjačka mahala u istom gradu.

- Paralelno sa ovim napadom na prelazu Brnjak za navodni ratni zločin uhapšen je i Bošnjak J.Š. pod optužbama za navodni ratni zločin iako porodica, prijatelji i svi koji ga znaju potvrđuju da J.Š. nikada nije bio deo ratnih dešavanja niti oružanih ili policijskih snaga - kažu iz Srpske liste.

Poručuju da za sve to vreme nema reakcije međunarodnih predstavnika, koji su sa druge strane više nego spremni, hitri i ažurni da reaguju ako se na informativni razgovor pozovu Albanci koji su bili deo ratnih dešavanja 1998. i 1999. godine.

- Sa preko 500 etnički motivisanih napada Kurti je postavio standard gde je nasilje nad Srbima međunarodnim predstavnicima i misijama postala normalna stvar, kao i njihovo ćutanje. Ovaj progon dolazi kao odgovor na diplomatsku inicijativu Beograda, te se Kurti prema našem narodu ponaša kao otmičar koji maltretira taoce koje drži na nišanu svojih parapolicijskih jedinica koje ovih dana postavljaju kamere kojima je ukinuta privatnost našim građanima - dodaju.

Podsećaju predstavnike tzv. Kosovske policije, koji kako navode, kamere ovih dana reklamiraju kao sredstvo u borbi protiv kriminala, da je u mnogim slučajevima bilo i kamera, i svedoka ali da čak i ako se neki Albanac uhapsi za to delo nikada ne bude osuđen.

- Pa tako imamo sve dokaze za pokušaj ubistva Miloša i Stefana Stojanovića u Gotovuši na Badnji dan pa godinu i po dana čekamo sudski epilog i presudu. Da podsetimo kosovske zvaničnike da na Bistričkom mostu gde je izgrađena nelegalna baza takođe ima kamera, da su na tom mestu sa kamerama u više navrata upucavani Srbi, ali te kamere nisu pomogle da se ti kriminalci u uniformama procesuiraju i da ih sud kazni. Toliko i kamerama, pravima Srba i drugih nealbanaca na ovom ovakvom Kosovu i sa ovakvim režimom Aljbina Kurtija. Međunarodne predstavnike u ovom saopštenju nećemo pozivati da reaguju, oni za srpske vapaje nisu nadležni, niti su zainteresovani za ugnjetavanje Srba i drugih nealbanaca - kažu iz Srpske liste.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track