VLADIMIR VULETIĆ ZA KURIR O SASTAVU NOVE VLADE SRBIJE: Vodilo se računa i o unutrašnjim pitanjima i mađunarodnim okolnostima
Foto: Kurir Televizija

VLADIMIR VULETIĆ ZA KURIR O SASTAVU NOVE VLADE SRBIJE: Vodilo se računa i o unutrašnjim pitanjima i mađunarodnim okolnostima

Politika -

Sociolog Vladimir Vuletić, govoreći o sastavu nove vlade Srbije, za Kurir ocenjuje da se po sastavu nove vlade vidi da se vodilo računa o nekoliko dimenzija, počev od unutrašnjih pitanja pa do mađunarodnih okolnosti.

- Ono što pre svega vlada mora postigne je da ima tim koji će sarađivati, da neće biti međusobno suprotstavljenih, što se ranije dešavalo, a ova deluje dosta sinhronizanovano i reklo bi se da može da ispuni dogovorene ciljeve, a to su razvojni put Srbije koji treba da se nastavi i verujem da hoće - kazao je on.

Vladimir Vuletić
foto: Kurir Televizija

Tu su, dodaje, i međunarodne okolnosti koje svakako stvaraju dodatni pritisak i rekao bih da se u tom smislu ovde prepoznaje nekoliko imena koja će imati čvrši odnos prema okruženju i prema pritiscima koji nas svakako očekuju.

Takođe, dobro je što ima i ministara koji dolaze iz Vojvodine imajući u vidu da se mogu sprečiti priče o nekim separatističkim idejama kojih je znalo da bude - kazao je Vuletić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track