DEJAN MILETIĆ ZA KURIR O SASTAVU NOVE VLADE SRBIJE: Garantuje da će se nastaviti sa kontinuitetom politike koja je do sada vođena
Foto: Kurir televizija

DEJAN MILETIĆ ZA KURIR O SASTAVU NOVE VLADE SRBIJE: Garantuje da će se nastaviti sa kontinuitetom politike koja je do sada vođena

Politika -

Dejan Miletić iz Centra za društvenu stabilnost, komentarišući novi sastav Vlade Srbije, za Kurir ocenjuje da je ona očito sastavljena imajući u vidu sve međunarodne okolnosti sa kojima će morati da se suočiti u narednom periodu.

- Vlada odražava jednu aktuelnu situaciju pritisaka na Srbiju i ima zadatak da iznese celu situaciju na najbolji način. Kostur je ostao u vidu ljudi koji su se već dokazali, što je najvažnije jer garantuje da će se nastaviti sa kontinuitetom politike koja je do sada vođena. Određenom broju ministara će trebati vremena da pokažu sve svoje kvalitete, ali u konačnici, Vlada generalno ima zadatak da odgovori na aktuelne izazove - kazao je Miletić.

Dejan Miletić
foto: Kurir televizija

Podsetimo, kako je ukazao mandatar Miloš Vučević nakon objavljivanja budućih ministara, Srbija posle 20 godina ima ministarku iz Niša, ministra iz Uba, a u vladi je i 10 dama.

Dodao je i da od 31 ministra, potpuno novih je 8, dok četvoro predloženih nisu članovi nijedne stranke. On je kazao da je "prirodno najviše" ministara iz Beograda, ali da ih ima iz Novog Sada i Vojvodine dok će "posle 20 godina jedna ministarka biti iz Niša".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track