"DO SKOROG VIĐENJA DRAGI PRIJATELJU" Predsednik Vučić uz sve počasti ispratio Si Đinpinga (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

"DO SKOROG VIĐENJA DRAGI PRIJATELJU" Predsednik Vučić uz sve počasti ispratio Si Đinpinga (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je na aerodromu "Nikola Tesla" ispratio predsednika Kine Si Đinpinga koji je boravio u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Si jeizrazio zahvalnost predsedniku Vučiću i istakao da je "veoma zadovoljan" posetom, kao i da oseća da su veze dve zemlje "jako čvrste".

Predsednik je objavio sliku sa aerodroma na svom Instagram nalogu i dodao:

- Do skorog viđenja dragi prijatelju!

Ovo je, inače, prva poseta predsednika Sija Evropi u poslednjih pet godina, a koju je započeo 5. maja susretom sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu. Iz Beograda kineski predsednik odlazi u Budimpeštu gde će se sastati sa tamošnjim zvaničnicima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, tokom svečanog ručka koji je priredio u čast predsednika Kine Si Đinpinga i njegove supruge Peng Lijuan, da će Srbija dati sve od sebe da ostane lojalan i iskren prijatelj Kini.

- Za nas je danas najveća čast, poštovani predsedniče Si, što ste, sa Vašom suprugom, profesorkom Peng, u poseti Republici Srbiji. Daćemo sve od sebe da ostanemo lojalni, odgovorni i iskreni prijatelji NR Kine, kao što smo u potpunosti uvereni da će NR Kina uvek čvrsto stajati uz svog malog prijatelja Republiku Srbiju.

Predsednici su potpisali Zajedničku izjavu o produbljivanju i podizanju sveuobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću, a upiličena je i ceremonija razmene 28 dukumenta o saradnji.

Bonus video:

09:56

Govor Si Đinpinga u Palati Srbija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track