PREMIJER VUČEVIĆ: Tamni oblaci se nadvijaju nad Srbijom ali moramo biti spremni da se vedrog duha i snažne volje izborimo sa tim
Foto: screenshot Pink tv

PREMIJER VUČEVIĆ: Tamni oblaci se nadvijaju nad Srbijom ali moramo biti spremni da se vedrog duha i snažne volje izborimo sa tim

Politika -

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević komnetarisao je izjavu crnogorskog premijera Milojka Spajića da "mu nije nikakav problem da prizna da je u Srebrenici bio genocid i da će se ta rezolucija usvojiti zato što su velike sile stale iza nje."

- Odluka Milojka Spajića da Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici nije prijateljski gest prijateljske države. Crna Gora je naša najbliža država, istorijski, kulturno, nacionalno, narodno… Oni samostalno procenjuju svoje političke interese, ali treba da budu svesni da ovim potezom ne čine ništa dobro u odnosima naše dve zemlje - rekao je Vučević.

- Nije na nama i nemamo pravo da im govorimo kako da rade, oni procenjuju svoje političke interese ali moraju da budu svesni da ovim potezov i ovom najavom ne čine ništa dobro u odnosu na odnose dve zemlje. Ja sam Spajiću napisao hajde da vidimo na delu vašu prijateljsku politiku prema nama- rekao je Vučević.

Premijer kaže da Srbi imaju razumevanja za bol i stradanja drugih naroda.

- Srbija ne želi da se vrati i da se zakopa u prošlost, mi hoćemo da čuvamo politiku sećanja, i da imamo taj odnos i prema našim junacima i prema žrtvama- rekao je Vučević.

- Mislim da ta odluka Vlade Crne Gore ali i nekih drugih koji žive u regionu, pokazuje kakakv oni odnos imaju prema Srbiji - rekao je Vučević.

Miloš Vučević
foto: screenshot Pink tv

- Sa takvom odlukom Crbne Gore oni će suštinski baciti najmanje trećinu stanovništva Crne Gore koja se izjašnjava kao Srbi. Nadam se da je Crna Gora svesna odluke koju donosi - dodao je on.

Kaže i da svi građani Srbije moraju da razumeju šta se krije iza ovoga, a o tome je govorio i predseddnik Srbije Aleksandar Vučić.

- Sledeće će biti tužba protiv Srbije da smo mi počinili genocid, pokušaće da obnove sudske postupke pred međunarodnim sudovima, i da traže ratnu odštetu od nas jer smo mi po njima počinili genocid. Interesantno je da nije genocid u nekom drugom delu sveta kad se nešto desi puta 10 gore, da nije genocid ono što se desilo u drugom svetskom ratu, Jasenovac nije genocid, ali baš ovo što se desilo u jednoj opštini na jednoj opštini jeste genocid - rekao je Vučević.

- Tamni oblaci se nadvijaju nad Srbijom ali mi moramo da bidemo spremni da vedrog duha i snažne volje se izborimo sa tim - dodao je on.

Kurir.rs/TV Pink

Bonus video:

06:15

Milos Vučević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja