GOVORILA SAM O PRIORITETIMA ZA DALJI RAZVOJ NAŠE ZEMLJE: Brnabić razgovarala sa studentima univerziteta Harvard
Foto: Instagram/anabrnabic

GOVORILA SAM O PRIORITETIMA ZA DALJI RAZVOJ NAŠE ZEMLJE: Brnabić razgovarala sa studentima univerziteta Harvard

Politika -

Predsednica Skupštine Ana Brnabić saopštila je da je danas u Parlamentu razgovarala sa studentima američkog univerziteta Harvard.

Ona je na Instagramu objavila fotografiju sastanka sa studentima koji su na studentskom putovanju "Balkan Trek" i napisala da su imali mnoštvo interesantnih pitanja, zbog čega veruje da će "nakon iskustva i posete neki od njih sigurno doći u Srbiju".

"Govorila sam o prioritetima za dalji razvoj naše zemlje, ekonomije i obrazovanja, a posebno o ulaganjima u razvoj veštačke inteligencije i biotehnologije koji su nam baza za budući rast. Takođe, pričali smo i o geopolitičkim i strateškim ciljevima i delovanjima Srbije", napisala je Brnabić.

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović za studente je priredila prijemu Vladi, tokom kojeg im je predstavila BIO4 Kampus i razvoj veštačke inteligencije u Srbiji.

Ministarka je takođe predstavila i pozitivne primere startap kompanija GapApp i Cloud City, koji su svoje uspešne biznis ideje sproveli kao deo projekta akceleracije inovacija i podsticanja rasta preduzetništva u Srbiji - Katapult.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

42:03

ANA BRNABIĆ NA KURIR TELEVIZIJI: Celo gostovanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track