POSLEDNJI SUSRET VUČIĆA I RAISIJA BIO U NJUJORKU 2022. GODINE: Iranski predsednik snažno podržavao Srbiju u borbi za KiM (FOTO)
Foto: Kurir

POSLEDNJI SUSRET VUČIĆA I RAISIJA BIO U NJUJORKU 2022. GODINE: Iranski predsednik snažno podržavao Srbiju u borbi za KiM (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslednji put se sreo sa nastradalim predsednikom Irana Ebrahimom Raisijem 2022. godine u Njujorku.

Tada su imali priliku da se sastanu i razgovaraju na marginama Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

"Šokirala me je vest o nesreći koja se desila predsedniku Islamske Republike Iran Ebrahimu Raisiju. Nadam se da će ovaj slučaj biti ispitan, kao i da će iranski narod sačuvati stabilnost", napisao je predsednik Vučić na društvenoj mreži "X" nakon vesti o nesreći koja se dogodila.

Vest o smrti iranskog predsednika potvrdio je danas potpredsednik te zemlje Mohsen Mansuri.

Ebrahim Raisi, Aleksandar Vučić
foto: Kurir

Podsetimo, Vučić se sastao sa predsednikom Raisijem u septembru 2022. godine i tada je izrazio zahvalnost na doslednom, čvrstom i principijelnom stavu Irana o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Predsednik Raisi je tada istakao da pozicija njegove zemlje po pitanju Kosova ostaje nepromenjena u slučaju Republike Srbije, a u skladu sa principima međunarodnog prava i Povelje UN.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track