GDE JE PAMET, GDE JE STID?! Vučića napali zbog odlaska u Hram! Je li i molitva kneza Lazara pred boj na Kosovu BILA PROPAGANDA?!
Foto: Zorana Jevtić

Novo ludilo Šolakovih medija

GDE JE PAMET, GDE JE STID?! Vučića napali zbog odlaska u Hram! Je li i molitva kneza Lazara pred boj na Kosovu BILA PROPAGANDA?!

Politika -

Kad se knez Lazar uoči boja na Kosovu pomolio Bogu u Samodreži, je li to bilo zbog propagande ili što su mu bile potrebne potpora i snaga za odsudni boj?

Šest i više vekova prošlo je od tada i mislili smo jedno, a sad nam se javio izvesni Duško Radosavljević sa N1 da kaže drugo.

Znamo već odavno da Šolakove televizije govore ono što opozicioni političari misle - a važi i obrnuto: političari govore ono što Šolak misli - i da se sve to svodi na kritiku svega i svačega u Srbiji jer, kao što je rekao Đilasov kandidat za gradonačelnika Beograda 2020. godine Vladeta Janković - što Srbiji bude gore, opoziciji će biti bolje. Ali ovo je prešlo sve granice: ovaj Radosavljević, predstavljen kao sociolog i univerzitetski profesor (predaje na jednom novosadskom privatnom fakultetu), napao je Aleksandra Vučića što je uoči puta u Njujork, gde će se suprotstaviti donošenju rezolucije o Srebrenici - otišao u crkvu!

- Vučić jedan sakralni objekat koristi kao propagandno sredstvo - kaže ovaj stručnjak i dodaje da bi "Crkva sada trebalo da objasni zašto dozvoljava ovu vrstu političke manipulacije".

N1
foto: Printscreen

Da Vučića nikada ranije nismo videli u crkvi, da se nijednom do sada nije sreo s patrijarhom, i da pre ovoga nismo znali da je pravoslavni Srbin koji veoma drži do tradicije svog naroda i nacionalnog identiteta... možda bismo i mogli da razumemo začuđenost što je predsednik države rano ujutru u danu u kojem je otputovao u Njujork poranio na liturgiju u Hramu Svetog Save, nakon koje je zatražio blagoslov od patrijarha Porfirija. Razumemo izvesnu začuđenost, da kažemo, ali nikako ne i uvrede na račun predsednika, kojima su inače gotovo svi sagovornici N1 i sestrinskih medija skloni.

Ovako, pošto smo se nebrojeno puta uverili u Vučićevu brigu za SPC i kad znamo koliko je puta do sada tražio mišljenje patrijarha i Sinoda o ključnim problemima Srbije, samo zlonamerni ovako bestidno mogu da komentarišu Vučićev potez. Na stranu što je svako zadiranje u odnos pojedinca prema veri krajnje nepristojno...

Ali govoriti opoziciji u Srbiji o pristojnosti, isto je što i gluvom priču pričati. Oni teraju svoju priču kao što Švaba peva jedno te isto, svoje tra-la-la...

Dok su oči selog sveta uperene u Palatu UN u Njujorku, gde se rađa nova geopolitička podela, a jedna od linija deobe je upravo rezolucija o Srebrenici - ovaj profesor i N1 zameraju Vučiću što ide u Njujork!

- Sada imamo lokalne izbore, kada treba da se priča o kvalitetu života u gradovima i opštinama, ali to nije na njegovom dnevnom redu - zamera mu Radosavljević.

A pre samo nekoliko nedelja sa iste ove televizije čuli smo analitičare koji su Aleksandru Vučiću zamerali što je, po njima, kasno pokrenuo diplomatsku inicijativu protiv rezolucije!

Gde je tu politika? Gde pamet, a gde stid?

Sve su izgazili u hitnji da se na svaki način uspentraju uz piramidu vlasti.

A što se ovog profesora tiče, objašnjenje za ovaj ispad možda leži u njegovoj uverenosti da je direktno povezan s Bogom. Ima takvih kojima se u snu javljaju Bog i svetitelji, dok drugi komuniciraju pomoću specijalnih antena...

Elem, kaže Duško Radosavljević da se zna da su "neke molitve Bogu ugodne i Bogu mile, a neke i nisu", a da on zna da Bogu Vučićeve molitve "nisu ugodne"!

Ona vrata o kojima Balašević peva kanda su ostala širom ortvorena!

Bonus video:

00:12

Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja