SKANDALOZNA ODLUKA: Nemci imaju uvodnu reč o rezoluciji o Srebrenici! Prva govori žena najglasnija u antisrpskoj kampanji
Foto: EPA / Justin Lane

na sednici u četvrtak

SKANDALOZNA ODLUKA: Nemci imaju uvodnu reč o rezoluciji o Srebrenici! Prva govori žena najglasnija u antisrpskoj kampanji

Politika -

Skandalozna odluka: Nemačka će imati uvodnu reč na sednici Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija o rezoluciji o Srebrenici, koja će se u četvrtak održati u Njujorku.

Delegacija Srbije u Njujorku, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, danas je dobila informaciju da će upravo Nemačka imati uvodnu reč i tražiti podršku za rezoluciju.

Antje Lendertse
foto: EPA

Da sve bude skandaloznije, reč će imati stalna predstavnica Nemačke u UN Antje Lendertse, koja je bila najglasnija u antisrpskoj kampanji i prikupljanju glasova za rezoluciju. Lendertse je lično išla u Keniju i latinoameričke zemlje kako bi ih ubedila da glasaju za rezoluciju, to jest direktno protiv srpskog naroda.

Dakle, Lendertse će predstaviti predlog rezolucije o Srebrenici u Generalnoj Skupštini UN, posle čega se očekuje odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bonus video:

02:02

ANA BRNABIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Vučiću su SE i Rezolucija prioritet, nikad nije bio 5 dana van Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track