ČLANOVI POKRETA GA NAPUŠTAJU ZBOG BRUKE S LISTOM: Umesto da ispravlja greške, Manojlović vreme troši PREPUCAVAJUĆI se sa Đilasom!
Foto: BETA/Amir Hamzagić, Beta/Milan Ilić

opšti haos

ČLANOVI POKRETA GA NAPUŠTAJU ZBOG BRUKE S LISTOM: Umesto da ispravlja greške, Manojlović vreme troši PREPUCAVAJUĆI se sa Đilasom!

Politika -

Drama između Sava Manojlovića i Dragana Đilasa se nastavlja, a dok pljušte međusobne optužbe lidera SSP i pokreta "Kreni-promeni" o tome zbog čega je oborena Manojlovićeva lista na Vračaru, sa nje se povukla Ana Grubin (Mihajlovski).

Ana Mihajlovski
foto: Printscreen/Instagram

Podsećamo, Savu Manojlović i njegovom pokretu "Kreni-promeni" odbijena je lista na beogradskoj opštini Vračar zbog brojnih neregularnosti. U pitanju su bila nedovoljna zastupljenost polova, nedostatak dovoljnog broja potpisa, a na listi su se našli i fantomski birači.

Uprkos tome, nakon žalbe, lista je odobrena, ali je advokat Vladimir Tupanjac iz organizacije CRTA i jedan od ovlašćenih posmatrača na Vračaru, podneo žalbu na odobrenje Manojlovićeve liste, te je na kraju lista ponovo oborena.

Ana Mihajlovski
foto: Foto: Printscreen

Manojlović je za taj ishod optužio Dragana Đilasa, što je pokrenulo lavinu međusobnih optužbi na društvenim mrežama, koji su rezultirali time da se Ana Grubin (Mihajlovski) povuče iz izbornog procesa.

ovlašćenje
foto: foto: printscreen

- Kontaktirali smo predstavnike CRTE povodom vesti da su oborili listu Kreni - Promeni na Vračaru. Crta se ne bavi kontrolorima izbora na opštinskom nivou, iako se njihov advokat nalazi na listi saradnika. Iza obaranja liste stoji Dragan Đilas - rekao je Manojlović na društvenoj mreži X.

Sa druge strane, Dragan Đilas je istakao da ne poznaje advokata Tupanjca, a Sava Manojlovića je nazvao "ispostavom službe" i poručio da nema "vremena da se bavi s njim".

U opštem haosu koji je nastao između dotičnih predstavnika dela opozicije, Grubin Mihajlovski se oglasila na društvenoj mreži Instagram, smatrajući da listi koja se malo obara, pa malo vraća, nije mesto u izbornom procesu, te je najavila svoje povlačenje iz pokreta.

Kurir.rs

Bonus video:

06:59

ĐILAS BOLJE DA PROMENI IME KOALICIJE U NASILJE PROTIV SRBIJE! Stručnjaci oštro: Imaju ozbiljan problem da se pomire sa porazom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track