ŽESTOK RAT U REDOVIMA OPOZICIJE: Manojlović: Đilas nam oborio listu na Vračaru! Đilas: Savo je opozicioni Nestor!
Foto: BETA/Amir Hamzagić, Beta/Saša Đorđević

ŽESTOK RAT U REDOVIMA OPOZICIJE: Manojlović: Đilas nam oborio listu na Vračaru! Đilas: Savo je opozicioni Nestor!

Politika -

Savo Manojlović, lider Pokreta "Kreni promeni" i predvodnik liste „Dr Savo Manojlović – I ja sam Vračar – Kreni-Promeni“, i Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde, zaratili su na društvenoj mreži "Iks".

Ni jedan ni drugi nisu štedeli reči u nizu međusobnih optužbi.

Naime, najpre je Manojlović optužio Đilasa za to što mu nije usvojena izborna lista u beogradskoj opštini Vračar.

- Kontaktirali smo predstavnike CRTE povodom vesti da su oborili listu "Kreni - Promeni" na Vračaru. Odgovor je da se Crta ne bavi kontrolom izbornog procesa na opštinskom nivou, iako se njihov advokat nalazi na listi saradnika. Iza obaranja liste stoji Dragan Đilas - napisao je Manojlović.

Manojlović je potom naveo:

- SNS komisija će sada navodno vratiti izbornu listu Kreni - Promeni. Planiraju da nam pojedu izbornu kampanju tako što će Đilas obarati izbornu listu, a Vučić nam je vraćati. Jedini način da Aleksandar Vučić politički preživi u Beogradu jeste da se stvori smutnja i da dovoljan broj ljudi ne izađe na beogradske izbore. Povukli smo naše članove iz biračkog odbora na Vračaru. Nećemo se više baviti ovim pitanjem. Idemo u kampanju. Pozivamo da se glasa za opozicione liste na Vračaru. Na nivou Beograda - I ja sam Beograd. Idemo da pošaljemo upolitičku prošlost obojicu.

No, ni Đilas Manojloviću nije ostao dužan, te mu je brže-bolje odgovorio:

- Govore mi upućeni da je Savo ispostava službe. Do danas nisam verovao u to. Ali kada vidim da laže na isti način kao Vučić i njegovi tabloidi, kada me bestidno, bez ikakvih dokaza, optuži da sam srušio njegovu listu na Vračaru i još kaže da ima informacije da će Vučić da je vrati, onda priča dobija smisao - napisao je Đilas na društvenoj mreži "Iks".

Ne zna, dodaje, advokata Tupanjca koji se žalio sudu, te ističe da ga nikad u životu nije video.

- Ali iz medija i sa mreža znam da lista Kreni - Promeni na Vračaru ima 230 potpisa manje od zakonskog minimuma, da ima dva fantomska kandidata za odbornike koji su menjali prebivalište, kao i da doktor pravnih nauka nije ispoštovao zakonom predviđen odnos žena i muškaraca na listi. Nemam vremena da se bavim Savom. Bavim se organizovanom zločinačkom grupom koja je zarobila Srbiju i koju predvodi Aleksandar Vučić - piše, između ostalog, Đilas.

Lider SSP potom navodi da razume da je služba Manojloviću dala nalog "da ruši Đilasa, a ne Vučića" i da je celu svoju kampanju usmerio na njega.

- Ovaj opozicioni Nestor bi ipak morao da pokuša da se uozbilji, jer birači u Beogradu nisu zaslužili ovakav nivo dilentatizma koje je pokazao prijavljujući svoje liste i izjavama poput ove na koju, posle mnogih prećutanih, reagujem. U potpisu: Dragan Đilas - dežurni krivac - završio je Đilas.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track