ISTORIČAR VASILIJE KRESTIĆ ZA KURIR: Naše dobre namere su zloupotrebili oni koji su počinili najveći genocid na svetu!
Istoričar Vasilije Krestić, Foto: Petar Aleksić

sa genocidom se ne sme poigravati

ISTORIČAR VASILIJE KRESTIĆ ZA KURIR: Naše dobre namere su zloupotrebili oni koji su počinili najveći genocid na svetu!

Politika -

Na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija o rezoluciji u Srebrenici, koja će biti održana sutra, uvodnu reč dobila je Nemačka, zemlja poznata po najvećem genocidu u Evropi.

Istoričar Vasilije Krestić naglašava da se sa genocidom ne sme poigravati.

- Sa tugom i bolom komentarišem i tu vidim koliko se poigrava svet sa problemom i rečju genocid. Mi koji smo dožveli jedan od najtežih gencida nismo ni smogli snage da kažemo da je nad nama izvršen genocid. Sada kada vidite koliko je to bila greška, pa i to što smanjuju naše žrtve, po mom dubokom uverenju sada nam se vraća zlom naše dobro, naša naivnost - naveo je Krestić za Kurir i dodao:

- Naše dobre namere i stavovi su zloupotrebili i iskoristili oni koji su počinili najveći genocid na svetu! Sada kad vidite šta rade Nemci i svi koji su iza toga, vidite koliko je to bila greška. Sa razlogom se bije bitka sa naše strane.

Podsetimo, delegacija Srbije u Njujorku, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, dobila je informaciju da će Nemačka, inače zemlja poznata po najvećem genocidu u Evropi, jedina imati uvodnu reč na sednici Generalne skupštine UN o rezoluciji o Srebrenici, koja će biti održana sutra, i da će tražiti podršku za predlog te rezolucije.

Da sve bude skandaloznije, reč će imati stalna predstavnica Nemačke u UN Antje Lendertse, koja je bila najglasnija u antisrpskoj kampanji i prikupljanju glasova za rezoluciju. Ona je lično išla u Keniju i latinoameričke zemlje kako bi ih ubedila da glasaju za rezoluciju, to jest direktno protiv srpskog naroda.

Lendertseova će predstaviti predlog rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, posle čega se očekuje odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bonus video:

02:02

ANA BRNABIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Vučiću su SE i Rezolucija prioritet, nikad nije bio 5 dana van Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track