OVE ZEMLJE SU GLASALE ZA SRAMNU REZOLUCIJU! Za neke smo očekivali, a na listi ima i onih koje su SRBIJI ZABILE NOŽ U LEĐA
Foto: Video plus

dobro ih upamtite

OVE ZEMLJE SU GLASALE ZA SRAMNU REZOLUCIJU! Za neke smo očekivali, a na listi ima i onih koje su SRBIJI ZABILE NOŽ U LEĐA

Politika -

Sramna rezolucija o o Srebrenici usvojena je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija sa svega 84 glasova za, dok je na glasanju bilo više uzdržanih i protiv ukupno, nego onih zemalja koji su rezoluciju podržale.

Naime, ispod je lista zemalja koje su podržale ovaj nacrt.

Zemlje koje su glasale za sramnu rezoluciju su: Albanija, Andora, Australija, Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bruneji, Bugarska, Zelenortska ostrva, Kanada, Čad, Čile, Kolumbija, Kostarika, Hrvatska, Češka, Danska, Džibuti, Ekvador, Egipat, El Salvador, Estonija, Fidži, Finska, Francuska, Gambija, Nemačka, Gvineja Bisao, Gvineja, Island, Indonezija, Iran, Irak, Irska, Italija, Japan, Jordan, Kuvajt, Letonija, Libija, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malami, Malezija, Malta, Mauritanija, Mikronezija, Crna Gora, Mjanmar, Holandija, Novi Zeland, Niger, Severna Makedonija, Norveška, Pakistan, Palau, Poljska, Portugal, Katar, Južna Koreja, Moldavija, Rumunija, Ruanda, San Marino, Saudijska Arabija, Senegal, Sijera Leone, Singapur, Slovenija, Južna Afrika, Španija, Švedska, Švajcarska, Tunis, Turska, Ukrajina, Ujedinjeno kraljevstvo, Tanzanija, SAD, Urugvaj, Jemen, Zambija.

Srebrenica, sednica Saveta bezbednosti UN
foto: Video plus

Podsetimo, sramna rezolucija o Srebrenici usvojena je danas u Generalnoj Skupštini UN, ali je na glasanju bilo više uzdržanih i protiv ukupno, nego onih zemalja koji su rezoluciju podržale.

Kako je i predsednik Vučić govorio prethodnih dana, na ovom glasanju se videlo ko su zapravo pravi prijatelji Srbije, a ko su lažni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track