NIKADA SE U SVOM ŽIVOTU NISAM SUOČIO SA TAKVIM PROTIVNIKOM: Lagumdžija odao priznanje predsedniku Vučiću i njegovom timu
Foto: Printscreen/Youtube

NIKADA SE U SVOM ŽIVOTU NISAM SUOČIO SA TAKVIM PROTIVNIKOM: Lagumdžija odao priznanje predsedniku Vučiću i njegovom timu

Politika -

Čak je i stalni predstavnik Sarajeva u UN Zlatko Lagumdžija odao priznanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na energiji i snazi u borbi protiv rezolucije o Srebrenici.

On je za FTV priznao da se nikada u svom životu nije suočio sa takvim protivnikom, koji je uložio toliko energije i snage da smanji uticaj njega, njegovog tima, glavnih sponzora, koosponzora i ostalih evroatlatnskih saveznika.

Podsetimo, za sramnu rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku glasale su 84 zemlje, protiv je bilo 19 zemalja, dok je 68 bilo uzdržano. Kada se sve sabere dolazimo do toga da je samo 43 odsto zemalja u svetu izglasalo Rezoluciju dok je 57 bilo protiv ili uzdržano!

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da su hteli da stave žig na naše čelo i nisu uspeli, kao i da 107 država nije glasalo za rezoluciju. Upitao je zašto se rezolucija o Srebrenici donosi baš sada i zašto se na njoj radilo tajno. Ukazao je da će usvajanje rezolucije otvoriti Pandorinu kutiju i da će se svet suočiti sa nizom optužbi za genocid i da ona neće doneti pomirenje u regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track