KRAGUJEVAC SA STRATIŠTA U ŠUMARICAMA PORUČUJE SVETU: Srbi nisu genocidan narod!
Foto: Foto: Kurir

snažna poruka

KRAGUJEVAC SA STRATIŠTA U ŠUMARICAMA PORUČUJE SVETU: Srbi nisu genocidan narod!

Politika -

U Muzeju „21. oktobar“ u Spomen parku „Kragujevački oktobar“, građani, predstavnici grada, javnog i političkog života, pratili su direktan prenos Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj se odlučivalo opredlogu rezolucije o Srebrenici.

Srebrenica
foto: Foto: Kurir

Sa jednog od najvećih stratišta u Drugom svetskom ratu, gde su nemački fašisti streljali blizu 3.000 nedužnih civila, među kojima i 300 đaka, iz Kragujevca je svetu poslata poruka da Srbi nisu genocidan narod, poručio je gradonačelnik Nikola Dašić.

Srebrenica
foto: Foto: Kurir

Dašić smatra da bi svi Srbi trebalo da imaju isti stav po ovom pitanju, što znači i jednak stav prema svim žrtvama ratova bez obzira na njihovu nacionalnost i versku pripadnost. On ukazuje da pojedine zapadne zemlje insistiraju na tome da postoje jedna žrtva i jedan krivac.

Srebrenica
foto: Foto: Kurir

- Prvi smo na Balkanu osudili svoje i sve druge zločine. Očigledno se bude neki novi duhovi. Uprkos tome što je Srbija isporučila sva lica koja su optužena za zločine međunarodnom sudu u Hagu, pokušava da se nametne nova perspektiva, po kojoj je Srebrenica genocid, a Jasenovac, Šumarice, Bratunac – nisu. Ponosan sam na borbu naših zvaničnika u Njujorku, predsednika Aleksandra Vučića i kompletan njegov tim koji se bori za status Srbije u svetu i svim članicama UN predstave istinu kakva ona jeste - poručio je Dašić i dodao:

- Zbog toga je sa stratišta u Šumaricama, Kragujevac u svet još jednom poslao poruku mira, sa akcentom da Srbi nisu genocidan narod - zaključio je.

Kurir.rs/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

04:03

ALEKSANDAR ŠAPIĆ O REZOLUCIJI O SREBRENICI ZA KURIR: Ovakvi teški trenuci su kroz istoriju ujedinjavali srpski narod!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track