Zorana Mihajlović: Neka se spremi strujna mafija!
Foto: KURIR

Počelo je, počelo je

Zorana Mihajlović: Neka se spremi strujna mafija!

Politika -
Ministarka energetike Zorana Mihajlović najavila je istrage i nastavak akcije u borbi protiv korupcije i u ostalim sektorima

BEOGRAD - Uskoro hapšenja u energetici!Zorana Mihajlović, ministarka energetike, zaštite i razvoja životne sredine, najavila je da će se akcija u borbi protiv korupcije nastaviti i u sektoru energetike. Istraživaće se, kako je rekla, nabavka struje i trgovina ugljem.- Očekujem akcije u sektoru energetike jer se pronevere i krađe mere milijardama. U narednom periodu biće novih slučajeva, zemlja je opustošena, ljudi osiromašeni i oni koji su za to krivi moraju da odgovaraju - rekla je Mihajlovićeva. Dodala je da u 2013. neće niti nikakve struje preko posrednika.- To je budućnost, a ono što se dešavalo u prošlosti mora biti istraženo - upozorila je Mihajlovićeva.Ona je podsetila da se u borbi protiv korupcije neće stati na slučaju Olivera Dulića.Podsetimo, Kurir je još početkom septembra u tekstu“Vučić kreće u obračun sa strujnom mafijom“ najavio da se vode ozbiljne istrage i da su pojedinci zaradili milione evra na štetu države.Ministarka je još 14. septembra u intervju za naš list najavila da će policija ispitati na koji je način EPS uvozio struju i obavljao remonte.

Vučić tražio istragu 2004.Vicepremijer Aleksandar Vučić je još 2004. godine kao predsednik anketnog odbora u Skupštini Srbije isticao da se mora utvrditi na koji su način državni organi s firmama Vojina Lazarevića i Vuka Hamovića potpisivali štetne ugovore o uvozu i izvozu električne energije i prodaji mazuta.Da to nisu bile paušalne optužbe dokazala je i policija, koja je jula 2007. podnela krivičnu prijavu protiv četvorice bivših visokih funkcionera EPS zbog potpisivanja štetnih ugovora s firmama ovih biznismena - EFT i „Interfejs“. Budžet Srbije tada je oštećen za 978.236.591 dinar!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track