Mrkić primio američkog ambasadora Kirbija

Mrkić primio američkog ambasadora Kirbija

Politika -
Ministar spoljnih poslova poželeo dobrodošlicu i uspeh ambasadoru u obavljanju dužnosti i izrazio spremnost za saradnju i dalje unapredjivanje odnosa dve zemlje

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić sastao se danas sa novim ambasadorom SAD u Beogradu Majklom Kirbijem, poželeo mu dobrodošlicu i uspeh u obavljanju dužnosti i izrazio spremnost za saradnju i dalje unapredjivanje odnosa dve zemlje.

Mrkić je Kirbiju preneo stavove Beograda o aktuelnim pitanjima bilateralnih odnosa, procesu integracije Srbije u Evropsku uniju, unapređivanju odnosa na Zapadnom Balkanu, pitanju Kosova, kao i o drugim pitanjima od obostranog interesa.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Kirbi je istakao da su odnosi i saradnja Srbije i SAD bazirani na, ukupno gledano, dobroj istorijskoj osnovi i izrazio uverenje da će se oni dalje unapređivati, kao i spremnost da tome i lično doprinese. On je posebno ukazao na privlačenje investicija iz SAD u Srbiju kao jedan od prioriteta u radu američke ambasade u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track