LDP: Dačić da kaže ako je država ugrožena

LDP: Dačić da kaže ako je država ugrožena

Politika -
LDP traži da se razjasne sve okolnosti u vezi sa, kako navode, nezadovoljstvom pojedinih pripadnika policije

BEOGRAD - Liberalno demokratska partija zatražila je danas održavanje hitne sednice skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, a nakon toga i sednice parlamenta, kako bi se razjasnile sve okolnosti u vezi sa, kako navode, nezadovoljstvom pojedinih pripadnika policije.

LDP podseća da je o tom nezadovoljstvu javnost prvo upoznao potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, a zatim to potvrdio i direktor policije Milorad Veljović.

Zamenik predsednika LDP i član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Nenad Milić rekao je da u Srbiji postoje Ustav, zakoni i jasna pravila koja regulišu istrage i krivične postupke, kao i ulogu i granice prava policije i pravosuđa u tim postupcima.

Pravni poredak se, kako je istakao, ne može podrivati i pretvarati u medijske obračune i političku interpretaciju, gurajući zemlju u strah od raspada sistema bezbednosti i narušavanja podele vlasti.

"Previše su tragična iskustva ove zemlje da bismo dozvolili da ovaj slučaj bude prepušten čaršijskim pričama, naslovim stranama "iz dobro obaveštenih izvora" i samovolji političara da pravdu uzimaju u svoje ruke. Srbiji nije potreban neki novi slučaj "Crvene beretke", rekao je Milić.

Milić je napomenuo da su zbog toga premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i direktor policije Milorad Veljović dužni da momentalno upoznaju javnost sa svim činjenicama i odgovore na ključno pitanje - da li je bezbednost zemlje ugrožena i da li je policija otkazala poslušnost.

"Ako je država ugrožena, onda to Dačić, Vučić i Veljović moraju da kažu, a da nakon toga sve institucije vrate u okvire zakonitog delovanja", naveo je Milić, piše u saopštenju LDP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track