Novac za kablove završio na računima ćerki firmi

Slučaj kabl

Novac za kablove završio na računima ćerki firmi

Politika -
Advokatskoj kancelariji Karmena Dobnika iz Ljubljane pozajmljeno je 260.000 evra, osnivaču "Nube" 400.000 evra, dok je jednom povezanom pravnom licu pozajmljeno pola miliona evra

BEOGRAD - Četvrtina novca dobijenog od investicionog kredita, umesto za postavljanje optičkih kablova, završila je na računima povezanih preduzeća koja su u vlasništvu ili pod kontrolom Rasta Tomažiča i Patrika Ceglera, vlasnika slovenačkog holdinga "Nuba".

Dokumenti pokazuju da je spornih 5,6 miliona evra iz "Nuba investa", po osnovu 39 faktura, prebačeno na račun ćerke firme za konsalting i marketing usluge ("Tomcetes DOO").

Odatle su milioni evra, kako se dodaje, kroz pozajmice i ugovore, završili na računima firmi pod kontrolom Rasta Tomažiča i Patrika Ceglera, vlasnika slovenačkog holdinga "Nuba". Kako se dodaje, advokatskoj kancelariji Karmena Dobnika iz Ljubljane pozajmljeno je 260.000 evra, osnivaču "Nube" 400.000 evra, dok je jednom povezanom pravnom licu pozajmljeno pola miliona evra, drugom nešto više od te sume, trećem čak milion i po evra, a da nijedna pozajmica nije vraćena.

Ističe se da su i sami vlasnici pozajmljivali novac od svojih firmi: jedan 32.000 evra, a drugi 15.000. Operativni podaci, navodi se, pokazuju da je sav novac završio na deviznim računima ofšor-kompanija na Kipru i Sejšelima. Pored istrage u aferi optički kablovi, radna grupa policije istražuje i sporne privatizacije, a kako kažu, rezultati slede uskoro, prenosi RTS.

http://www.youtube.com/watch?v=fgt0yRY_NgQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja