Nikolić: Ako kažu Kosovo ili Evropa biramo Kosovo
Foto: KURIR

Crvena linija

Nikolić: Ako kažu Kosovo ili Evropa biramo Kosovo

Politika -
Ako počnu da nam dopisuju nova pravila, onda mogu da nas odbace od sebe. U tom slučaju je bolje da nam kažu: nećemo vas, poručio predsednik Nikolić

BEOGRAD - Ako nam zvanično postave uslov: Evropa ili Kosovo, odustaćemo od evropskog puta, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Nikolić je podsetio da je to govorio u kampanji.

"I moj narod ne bi bio iznenađen ako bih to predložio. Dostigli smo stepen uređenja da možemo da računamo na EU. Ona nas sada drži na odstojanju samo zbog Kosova i Metohije. Ali, može tako da nas drži još sto godina, mi nećemo promeniti stav o južnoj pokrajini", istakao je Nikolić.

Kako je naglasio, "ako počnu da nam dopisuju nova pravila koja nisu važila za druge države, onda mogu da nas odbace od sebe. U tom slučaju je bolje da nam kažu: nećemo vas".

Prema njegovoim rečima, "kada nam se i zvanično ispreči zid, onda politika i Evropa i Kosovo neće biti moguća. Za sada niko zvanično nije tražio da priznamo nezavisnost Kosova i Metohije, rekao je Nikolić za Večernje novosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track