Tadić: Sad je razumljivo moje rukovanje s Tačijem

Izrazio nadu

Tadić: Sad je razumljivo moje rukovanje s Tačijem

Politika -
Tadić je istakao da se nada da posle ovog susreta neko razume što se on rukovao sa Tačijem na Kroacija samitu u Dubrovniku u julu ove godine

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je dobro što je došlo do susreta premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija kod visoke predstavnice EU Ketrin Ešton i ocenio da treba da nastave tim putem.

On je dodao da se nada da posle ovog susreta neko razume što se on rukovao sa Tačijem na Kroacija samitu u Dubrovniku u julu ove godine.

- Neću da se ponašam kao Dačić koji je moje rukovanje s Tačijem proglasio porazom naše državne politike. To je dobro i treba da nastave tim putem. Nadam se da posle ovog današnjeg susreta neko razume zašto sam se ja rukovao sa Tačijem- rekao je Tadić

Tadić je ponovio i da Srbija pitanje Kosova ne može da reši bez EU i ako nije na putu evrointegracija.

- Nije dovoljno da, uz svu našu zahvalnost, Rusija i Kina imaju pozitivan stav o Kosovu i Metohiji, već moramo voditi računa o svim članicama Saveta bezbednosti (UN)", rekao je Tadić.

On je kazao da EU sa svojim reprezentativnim bitnim članicama u SB UN odlučuje o konačnoj budućnosti Kosova.

"Videli smo izjave da ako EU postavi uslov - ili članstvo ili Kosovo, da mi onda nećemo ići u Uniju. To je u moje vreme govorio jedan ministar i onda je trpeo moju kritiku", rekao je Tadić.

Upitan zbog čega je taj ministar "trpeo" kritiku, Tadić je rekao da ga je kritikovao zato što Srbija ne može bez EU da reši pitanje Kosova.

Tadić je kazao da postoji mogućnost za ponovne izbore na državnom nivou, a kao obrazloženje je naveo da se sadašnja Vlada Srbije "mnogo ljulja".

- Pogledajte kako se ljulja vlada i koliko mora da se naglašava da postoji jedinstvo u borbi protiv korupcije- rekao je Tadić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track