Tači: Rukovao sam se sa Dačićem
Foto: BETA

Tači: Rukovao sam se sa Dačićem

Politika -
Tači je rekao da će na kraju razgovora strukture Srbije na severu Kosova biti rasformirane

PRIŠTINA - Takozvani premijer Kosova Hašim Tači izjavio je u petak veče da su on i premijer Srbije Ivica Dačić na početku susreta u Briselu prema evropskom protokolu stisli ruke.

"Kako je uobičajeno evropskim protokolom, mi smo stisli ruke. To nije bio prvi put da su predstavnici Kosova i Srbije stisli ruke. To se dogodilo 1998-1999. godine, to se dogodilo u Beču (tokom razgovora o statusu), to se dogodilo i danas", rekao je Tači.

Upitan kako se osećao tokom susreta, rekao je da se lideri moraju uzdići iznad ličnih osećaja i za njih u prvom planu treba da bude interes države, u konkretnom slućaju, interesi Kosova.

On je potvrdio da je na opasku premijera Dačića da mu pripada Kosovo koliko i njemu, rekao da Dačić, pošto je rođen u Prizrenu, ima pravo na dvojno državljanstvo i da će mu to sa zadovoljstvom omogućiti.

Kosovo pripada građanima Kosova, i ni Srbija niti Kosovo nisu vlasništvo Dačića ili Tačija, već pripadaju njenim građanima Kosova, kazao je tzv. kosovski premijer.

Tači je na kraju direktnog uključenja rekao da će na kraju razgovora strukture Srbije na severu Kosova biti rasformirane.

"U to sam siguran, i na tome ćemo mi, kao i međunarodni posrednici, odlučno insistirati", kazao je takozvani premijer Kosova Hašim Tači u direktnom uključenju za prištinsku televiziju Kohavision (KTV).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track