Najnovije vesti

Počela sednica parlamenta, prvo o amnestiji
Foto: Tanjug

Na dnevnom redu 10 akata

Počela sednica parlamenta, prvo o amnestiji

Politika
Na dnevnom redu je i Predlog zakona o upravljanju migracijama, kojim je predviđeno da nadležnost Komesarijata za izbeglice bude proširena i na upravljanje migracijama i pomoć azilantima

BEOGRAD - Skupština Srbije danas je počela novu sednicu na čijem dnevnom redu je vladin Predlog zakona o amnestiji, koji predviđa da na slobodu bude pušteno 1.100 zatvorenika osuđenih na kazne do tri meseca zatvora.

Kako je predloženo, kazne bi istovremeno bile smanjene zatvorenicima osuđenim do šest meseci zatvora, kojih prema procenama Ministarstva pravde ima više od 2.000.

Predsedavajuća sednici Vesna Kovač izvinila se zbog kašnjenja početka sednice zbog, kako je navela, promene poslaničkih kartica. Na početku rada, poslanici koriste vreme za postavljanje pitanja.

Na dnevnom redu nove sednice su i dopune Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koje je predložio poslanik opozicione Demokratske stranke Srđan Miković kao i vladin predlozi zakona o upravljanju migracijama, i izmene i dopune Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima. Takođe je predloženo da se razmatra potvrđivanje Ugovora o garanciji (AD Železnice Srbije: Rehabilitacija pruga) izmeðu Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj i Ugovora o garanciji (Projekat unapreðenja vodnih sistema u Subotici) između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Na dnevnom redu će biti i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Italije o saradnji u oblasti energetike, kao i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Gruzije o saradnji i uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima. Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović je predložio da se razmatra i Predlog odluke o izboru Saveta guvernera Narodne banke Srbije, koji je podneo Odbor Skupštine Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Statut Agencije za energetiku Republike Srbije, koji je podneo skupštinski Odbor za industriju.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...